După luni întregi în care noul iPhone 6 Plus nu părea mai mult decât o iluzie a unor chinezi, telefonul cu ecran de 5,5 inchi a ajuns în sfârșit și la iTutorial.ro pentru a fi testat, mulțumită QuickMobile România.
Citește și: Review-ul iPhone 6
Înainte de a-l prezenta, exact precum pe iPhone 6, în cadrul unei recenzii detaliate, m-am gândit ca mulți dintre voi își doresc să vadă un unboxing al terminalului, deci toate elementele incluse in ambalaj, precum și o scurtă primă impresie pe care mi-a făcut-o noul iPhone în cele numai câteva ore de utilizare.
Citește și: Unboxing iPhone 6 in imagini (Galerie)
Unboxing iPhone 6 Plus
Să începem cu noua cutie a iPhone 6 Plus, care este, de fapt, la fel ca și cutia iPhone 6, dimensiunile fiind singurul element diferit. Apple a adoptat o strategie de design nouă nu doar în ceea ce privește modul în care arată iPhone sau sistemul de operare rulat, ci și ambalajul în care el vine. Principala diferență pe care o vei sesiza atunci când vei avea in față cutia unui iPhone 6 este că pe capacul ei nu este prezentă nicio ilustrație care să ne prezinte panoul frontal al dispozitivului ori profilul său ultra-subțire. Apple a preferat să simplifice radical capacul, iar acum singurul lucru pe care el îl include este silueta dispozitivului (în mărime naturală) ieșită foarte puțin în relief. Nicio culoare și nimic altceva care să trădeze în vreun fel dispozitivul de dinăuntru. Uitându-ne, însă, pe părțile laterale, aflăm că această cutie este a unui iPhone, iar toate celelalte detalii mai mult sau mai puțin importante atunci când cumperi dispozitivul din magazin sunt tipărite pe spatele ambalajului (inclusiv capacitatea de stocare, culoarea, modelul, IMEI-ul, și altele).
Noul ambalaj al iPhone 6 Plus reflectă cât se poate de bine ceea ce înseamnă noua direcție în design adoptată de echipa lui Jony Ive, iar experiența pe care o ai atunci când o deschizi pentru a vedea pe ce ai cheltuit cateva zeci de milioane este una cât se poate de unică și își merită toți banii. Recomandare: Capacul cutiei iPhone 6 Plus se deschide destul de lent, crescând suspansul și intensitatea așteptării, însă ai grijă ca atunci cand el va fi deschis să nu fie prea înclinat, deoarece riști să scapi dispozitivul pe jos.
Trecând peste modificările aduse ambalajului, după ce deschidem capacul, observăm dispozitvul iPhone 6 Plus frumos împachetat ce stă deasupra tuturor accesoriilor incluse în cutie. iPhone-ul stă pe o bucată de plastic tare ce poate fi ridicată folosind prinzătoarea de dedesupt. Cum noul iPhone are o cameră ieșită în relief, Apple a fost nevoită să decupeze această bucată din plastic în forma camerei, dar acest lucru nu te va deranja nici măcar atât cât te deranjează că obiectivul camerei în sine este ieșit în relief.
După îndepărtarea suportului dispozitivului, ajungem la plicul cu documentația, totul se rezumându-se la câteva hârtii (vorbind desigur despre modelele comercializate în România). Primul set (primele trei) reprezintă un ghid de inițiere rapidă scris în trei limbi, inclusiv în limba română. Acest ghid de inițiere rapidă este, practic, un simplu cartonaș cu o ilustrație ce îți prezintă butoanele de la exteriorul dispozitivului și modul în care poți obține informații și asistență pentru iPhone-ul tău. Așadar, cartonașul nu mai este unul pliabil și nici nu mai include o multitudine de ilustrații pentru fiecare dintre aplicațiile preinstalate. Cel de-al doilea set (următoarele trei hârtii) include informații generale despre iPhone, cum trebuie sa il folosesti corect, ce trebuie sa stii despre garanția Apple și alte lucruri pe care în principiu nimeni nu le citeste vreodata. Alături de documentația pentru iPhone, plicul mai include faimoasele stickere Apple (care, de bine, de rău, au rămas neschimbate). Și, în sfârșit, ultimul element inclus în cutie – cheița pentru eliminarea sertarului SIM (metalică, la fel ca și până acum).
Dupa ce îndepartezi plicul, ajungi la accesorii. Ca de obicei, iPhone include un cablu de alimentare, adaptorul pentru alimentare și căștile. Cablul de alimentare USB cu conector Lightning a rămas neschimbat de la iPhone 5 și asta în ciuda unor informații care ne sugerau faptul că iPhone 6 va avea un cablu de alimentare cu conector USB reversibil. În ceea ce privește adaptorul de alimentare și el a rămas complet neschimbat, în ciuda unor informații apărute de-a lungul ultimelor luni. Din păcate, acest adaptor scoate în continuare curent electric la o intensitate de numai 1A, în condițile în care cele mai noi iPhone-uri au baterii ce acceptă încarcarea cu până la 2,1A – la fel ca si iPad. Castile EarPods vin în același etui care poate fi folosit la transport și sunt, practic, identice cu cele comercializate cu toate iPhone-urile începând cu iPhone 5 (nu există îmbunătățiri de niciun fel).
Iar acum iPhone-ul 6 Plus. Recenzia este desigur rezervată prezentării lui, motiv pentru care nu voi vorbi prea mult acum despre dispozitiv. Calitatea finisajelor impresionează mai mult decât la orice iPhone lansat până în momentul de față. În mod cert, iPhone 6 Plus este un telefon mare, poate mult prea mare pentru buzunarele multora, însă ecranul este unul grozav, iar spațiul mai mare oferit de el te va încânta la fiecare interacționare.
În fine, toate detaliile despre iPhone 6 Plus vor fi prezentate în cadrul review-ului pe care îl voi publica în curând. Până atunci, așteptăm orice întrebare în legătură cu noul dispozitiv, iar dacă sunteți curioși să vedeți ce model am testat ori sunteți interesat să vă cumpărați un iPhone 6 Plus, atunci trebuie să știți că modelul testat este cel argintiu/alb cu o capacitate de stocare de 16 GB. Puteți cumpăra iPhone 6 Plus de la QuickMobile (link direct către modelul testat de mine) sau de la operatori ori alte magazine din România.