AirTag a fost lansat de către Apple și te va ajuta să îți găsești lucrurile rătăcite

- Publicitate -

La doi ani de la apariția primelor informații cu privire la acesta, Apple a introdus pe 20 aprilie AirTag. Micul și elegantul accesoriu va ajuta utilizatorii de iOS să își localizeze cu precizie cele mai importante obiecte prin intermediul aplicației Găsire. Fie că este atașat unei genți, cheilor, unui rucsac ori altor articole de uz zilnic, AirTag va folosi rețeaua globală Găsire pentru a-ți arăta pe hartă unde ți-ai lăsat obiectul căutat la un anumit moment.

”Suntem încântați să aducem această nouă capacitate incredibilă utilizatorilor de iPhone cu introducerea AirTag, folosind vasta rețea Găsire pentru a-i ajuta să urmărească și localizeze articolele importante din viețile lor. Cu designul său, experiența de găsire fără pereche și caracteristicile integrate pentru intimitate și securitate, AirTag va furniza clienților încă o modalitate de a profita de puterea ecosistemului Apple și de a îmbunătăți versatilitatea iPhone” – Kaiann Drance, vicepreședinte Apple pentru marketing produs iPhone la nivel global.

AirTag Design minimalist și proces de configurare „magic”

Fiecare AirTag este mic și ușor, având un capac din oțel inoxidabil, polizat cu precizie, și este rezistent la apă și praf, conform specificației IP67. Un mic difuzor integrat redă sunete pentru a permite localizarea lui. Capacul său poate fi înlăturat pentru a-i înlocui bateria (tip CR2032, despre care Apple ne spune că furnizează o autonomie de peste un an de zile).

Experiența de conectare a AirTag este similară celei întâlnite la AirPods, astfel că aducerea acestui nou accesoriu în aproprierea unui iPhone va face ca el să fie conectat la contul tău de iCloud. Pe parcursul procesului de configurare simplu și rapid, utilizatorilor li se va cere să atribuie AirTag unui articol și să îi dea un nume generic precum „chei” sau „geantă” ori orice nume personalizat își doresc.

Toate AirTag-urile comandate direct de la Apple vor putea fi gravate gratuit cu text sau cu unul dintre cele 31 de caractere emoji disponibile. Apple susține că AirTag-urile vor putea fi introduse în geantă sau în buzunar exact așa cum sunt, sau atașate la chei, brelocuri și alte cele folosind unul dintre accesoriile proiectate de ei, cum ar fi bucla din poliuretan, care este ușoară și rezistentă, sau bucla din piele și inelul din piele pentru chei, care sunt realizate din piele provenită din Europa. Montura fiecărui accesoriu potrivește cu precizie și în deplină siguranță AirTag-ul, permițând utilizatorului să îl atașeze la obiectul dorit.airtag breloc

O experiență complexă pentru localizare

Odată ce AirTag este configurat, va apărea în noua filă Articole din aplicația Găsire, unde utilizatorii vor putea vedea pe hartă fie locația actuală a lui, fie ultima locație cunoscută. Dacă rătăcești obiectul de care este atașat AirTag și este în raza de acțiune Bluetooth, vei putea folosi Găsire pentru a reda pe AirTag un sunet care să te ajute să îl găsești. De asemenea, Siri te va putea și ea ajuta să îți găsești obiectele pierdute prin redarea de sunete pe AirTag.

Fiecare AirTag este echipat cu cipul U1 proiectat de către Apple, care folosește tehnologie Ultra Wideband, permițând utilizatorilor de iPhone 11 și iPhone 12 să localizeze cu precizie maximă obiectele pierdute. Această tehnologie poate determina cu acuratețe distanța și direcția în care se află un AirTag pierdut, atunci când este în apropriere. Pe măsură ce te miști, Găsirea precisă îmbină datele camerei, ARKit, accelerometrului și giroscopului pentru a te ghida către obiectul pierdut printr-o combinație de sunete, atingeri haptice și animații speciale pe ecranul iPhone.

Dacă AirTag-ul nu este în raza de acțiune Bluetooth, rețeaua Găsire te va ajuta să îl localizezi. Aceasta folosește un miliard de dispozitive Apple active pentru a detecta semnalele Bluetooth ale obiectelor pierdute, trimițând posesorilor acestora localizarea. Întreg acest proces se va desfășura în fundal, în mod anonim și în deplină confidențialitate.

AirTag-urile vor putea fi introduse și în Mod pierdut, astfel că atunci când te aproprii de ele ori sunt localizate prin rețeaua Găsire, vei fi notificat. Dacă un AirTag rătăcit este găsit de cineva, vor putea să îl atingă cu iPhone-ul sau cu orice alt dispozitiv cu NFC pentru a fi direcționați către un site web care îi va afișa datele de contact ale posesorului (cu condiția ca acesta să le fi furnizat la introducerea în Mod pierdut).

AirTag include compatibilitate pentru caracteristicile de accesibilitate integrate în iOS. Găsirea cu precizie prin VoiceOver va putea direcționa utilizatorii orbi sau cu grave probleme de vedere prin indicații precum „AirTag este la 2 metri în stânga”.

Intimitate și securitate integrate

AirTag este proiectat de la 0 pentru a păstra datele de localizate în deplină confidențialitate și securitate, susține Apple. Acesta nu stochează date de localizare sau un istoric de localizare în mod fizic, în interiorul său. Comunicarea cu rețeaua Găsire este criptată integral, astfel că numai posesorul dispozitivului va avea acces la datele sale de localizare și nimeni (nici măcar Apple) nu va cunoaște identitatea sau localizarea vreunui dispozitiv la a cărui localizare a contribuit.

AirTag este, de asemenea, proiectat cu un set de caracteristici proactive care să descurajeze urmărirea nedorită. Semnalele Bluetooth de identificare transmise cu AirTag se rotesc frecvent pentru a preveni urmărirea nedorită a locației. Dispozitivele cu iOS vor putea detecta și AirTag-urile care nu sunt ale posesorilor lor, și notifica posesorii lor dacă un AirTag necunoscut este alături de ei din loc în loc, preț de mai multe zile. Iar dacă cel lângă care a ajuns un AirTag nu are un dispozitiv cu iOS, acesta fiind separat de proprietarul său o perioadă mai lungă de timp va începe să redea un sunet atunci când este mutat pentru a atrage atenția asupra să. Dacă cineva detectează un AirTag necunoscut, va putea să îl atingă cu orice dispozitiv NFC sau iPhone pentru a primi instrucțiuni pentru a-l dezactiva / oferi proprietarului.

AirTag și Hermès

La fel ca și în cazul Apple Watch, Apple și Hermès au colaborat pentru introducerea AirTag Hermès. Acestea vin într-o combinație elegantă cu accesorii din piele lucrate manual, cum ar fi Bag Charm, Key Ring, Travel Tag și Luggage Tag. Accesoriile Hermès vor fi vândute împreună cu un AirTag gravat cu emblematica semnătură Clou de Selle.

Programul de accesorii Găsire

Produsele și accesoriile de la terți vor putea fi compatibile cu rețeaua Găsire prin noul program rețea Găsire lansat de Apple. Grație acestuia, producătorii de dispozitive și accesorii vor putea integra funcționalități de localizare în produsele lor (cum ar fi biciclete, căști, rucsacuri și altele) folosind rețeaua Găsire.

Preț și disponibilitate

AirTag-urile vor putea fi precomandate începând de vineri, 23 aprilie, și vor fi livrate începând cu data de 30 aprilie (vinerea viitoare).

Prețul unui astfel de accesoriu, în Europa, va fi de 35€. Totuși, dacă achiziționezi un set de 4 AirTag-uri, vei plăti numai 119€, în magazinele Apple.

Pe partea de accesorii, un breloc AirTag costă 39€, o buclă din piele 45€, iar o buclă din silicon 35€. Belkin este unul dintre primii producători terți de accesorii pentru AirTag, un breloc de la aceștia costând doar 13,95€. Doritorii de accesorii Hermès vor trebui să scoată din buzunar între 300€ și 450€ pentru un AirTag cu breloc / buclă Hermès.

AirTag-urile pot fi conectate la toate dispozitivele iPhone și iPad cu iOS / iPadOS 14.5 sau ulterior.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Apple anunță lansarea Final Cut Pro și Logic Pro pentru iPad

După mulți ani de așteptare, Apple a anunțat pe 9 mai că Logic Pro și Final Cut...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.