Evernote este cea mai populară platformă de luat notițe și productivitate, iar utilizatorii care au Mac-uri și o folosesc în mod constant se vor bucura să audă că ea a primit la acest sfârșit de săptămână una dintre cele mai mari actualizări de până acum. Versiunea 6.0 a Evernote pentru Mac este acum disponibilă pe App Store, iar dezvoltatorii ei notează că această actualizare îți va aduce un Evernote complet rescris pentru a fi în mod semnificativ mai rapid, stabil și cu un consum mai mic de energie.

Evernote 6.0 este, potrivit dezvoltatorilor, de 3 ori mai rapid, iar aceia care au deja o grămadă de caiete partajate sau sunt utilizatori Evernote Business vor vedea și cele mai semnificative îmbunătățiri. Sincronizarea notițelor este, de fapt, atât de rapidă, încât ele ajung acum aproape instantaneu pe celelate dispozitive, în timp ce pentru completarea sincronizării caietelor partajate nu mai trebuie să aștepți deloc. Datorită faptului că a fost rescrisă, aplicația Evernote reduce dramatic timpp de închidere și deschidere, precum reduce și consumul de energie în momentul în care aplicația este inactivă. Alături de acestea, dezvoltatorii Evernote ne anunță că au găsit și corectat peste 500 de erori și peste 200 de tipuri de închideri subite, precum au și reconstruit din temelii sistemul de raportare a închiderilor neașteptate.evernote 6

Pe lângă îmbunătățirile majore aduse aplicației, Evernote a refăcut designul aplicației pentru a se potrivi cu designul adoptat de Apple odată cu OS X Yosemite. Printre funcționalitățile noi introduse în Evernote 6.0 se numără posibilitatea de a redimensiona tabelele și de a modifica stilurile bordurilor și culorile fundalurilor, posibilitatea de a redimensiona imaginile direct din editorul de notițe, organizarea rezultatelor căutărilor după relevanță, un selector de caiete mai rapid care va afișa notițele deschise recent și posibilitatea de a trimite mesaje pentru notițele partajate și de a discuta fără a părăsi Evernote. Alături de toate acestea, Evernote permite utilizatorilor să efectueze căutări prin notițe folosind sistemul de căutare Spotlight, un nou design pentru casetele pe care poți face clic și reținerea informațiilor de logare în mod implicit pentru conectarea automată în cont. Modul de prezentare a fost și el îmbunătățit, având acum un aspect mai proaspăt și noi funcții precum noul panou de navigare, afișarea dintr-un capăt în altul a imaginilor și noi stiluri de tabel.

La final, Evernote 6.0 vine cu funcționalitatea Context pentru utilizatorii Premium. Aceasta afișează notițele, articolele și persoanele asociate cu care conlucrezi. De asemenea, Context va permite vizualizarea articolelor asociate din diferite surse, precum și persoane asociate din LinkedIn.

Pe lângă actualizarea majoră primită de aplicația Evernote pentru Mac, versiunea pentru iOS a fost și ea actualizată de către Evernote. Versiunea 7.6.2 a aplicației extinde funcționalitatea conversațiilor de lucru implementate într-una dintre versiunile anterioare. Astfel, începând de acum vei putea partaja notițe și caiete, oferi permisiuni de vizualizare sau editare a unei notițe persoanei cu care vorbești, vei putea discuta cu persoane sau grupuri despre obiectele la care lucrezi și vei putea vedea când unele persoane vizualizează sau editează notițe de pe contul tău pentru a începe conversații cu ele. De asemenea, versiunea 7.6.2 a Evernote pentru iOS aduce o actualizare pentru widgetul din centrul de notificări, acesta afișând acum notițele vizualizate recent, și introduce o serie de corecturi de probleme.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.