Apple anunță perioada de Sărbători în care va închide iTunes Connect

0
116

În fiecare an, compania Apple oferă câteva zile de concediu întregii echipe care se ocupă de revizuirea și aprobarea publicării pe iTunes Store, App Store și iBooks Store a conținutului nou. Cele mai multe sunt în perioada Sărbătorilor de iarnă, iar cum ele se aproprie cu pași foarte repezi de noi, a venit timpul ca Apple să facă anunțul perioadei în care va închide iTunes Connect.

Într-un e-mail trimis editorilor de cărți aseară, Apple a confirmat că va închide complet iTunes Connect și iTunes Producer în perioada 22-29 a lunii decembrie. Cu toate că acest e-mail a fost trimis editorilor de cărți înregistrați în iBooks Store, închiderea anuală a iTunes Connect va afecta și pe dezvoltatorii de aplicații pentru iOS și OS X care în perioada susmenționată nu vor putea, de asemenea, să acceseze platforma pentru publicare. Momentan acestora din urmă nu le-a fost trimis un astfel de e-mail de notificare și nici nu le-a fost făcut vreun anunț pe pagina cu noutăți pentru dezvoltatori, însă în curând Apple va face și pentru ei anunțul.

Pentru utilizatori, închiderea iTunes Connect înseamnă că timp de o săptămână nu vor mai fi lansate aplicații/melodii/cărți noi, nici actualizări și nici nu vor mai avea loc schimbări de prețuri. Acesta este un lucru bun în condițiile în care mulți dintre dezvoltatori reduc prețurile aplicațiilor înainte de Crăciun, oferind clienților mai mult de 7 zile timp să profite de oferte (niciunul dintre magazine nu va fi închis în această perioadă).

Pentru dezvoltatori, închiderea iTunes Connect înseamă că ei vor trebui să planifice lansarea noilor aplicații, actualizări sau modificări de prețuri pentru aplicații sau cumpărăturile din aplicații înainte de închiderea iTunes Connect. Același lucru se aplică și la editorii de cărți sau casele de discuri.

Actualizare 4 decembrie: Apple a confirmat și pentru dezvoltatorii de aplicații că în perioada 22-29 a lunii decembrie iTunes COnnect va fi închis. Asta înseamnă cî iTunes Connect, Application Loader, iTunes Connect pentru iOS și TestFlight vor fi indisponibile până pe data de 30 a acestei luni, iar dezvoltatorii nu vor putea trimite actualizări sau publica aplicații noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.