Devoltarea iCloud bate pasul pe loc din cauza unor probleme organizationale mari din cadrul Appl

1
105

Introdus în anul 2011 de către Steve Jobs ca și o platformă care să îină mereu sincronizate datele utilizatorilor între dispozitivele iPhone, iPad, Mac și PC și să permită accesarea lor oriunde și oricând, iCloud nu trece printr-o perioadă foarte bună. The Information scrie că în interiorul companiei Apple există probleme organizaționale mari care țin în loc procesul de dezvoltare a celui mai important serviciu al companiei – iCloud – și complică lansarea unor caracteristici așteptate de mulți utilizatori.

Apple a încercat anul acesta să arate mai mult din potențialul pe care care îl are iCloud integrând în iOS 8 și OS X Yosemite caracteristici precum Biblioteca foto iCloud și iCloud Drive, dar și câteva funcționalități noi pentru aplicația web iCloud.com. Dintre toate aceste funcționalități, una singură – Biblioteca foto iCloud – nu este nici acum finalizată fiind oferită mai târziu decât era de așteptat utilizatorilor și într-o versiune și o formă care îi determină pe mulți să mai aștepte. Această caracteristică a iCloud care permite utilizatorilor de iPhone și iPad să sincronizeze între dispozitive poze și clipuri video la dimensiune întreagă pe care să le poată administra ulterior de pe iCloud.com, iar în curând și de pe Mac trebuia să fie una dintre principalele noutăți ale iOS 8. Apple nu a reușit, însă, să o implementeze în versiunea finală a iOS 8 după o vară întreagă de testare a ei cu dezvoltatorii de aplicații, dar a implementat-o în iOS 8.1 într-o versiune beta. Caracteristica ar fi trebuit să fie prezentă și pe Mac, însă ea va ajunge printr-o aplicatie Poze inclusă într-o actualizare adusă OS X Yosemite abia la începutul anului viitor.

The Information dă ca și exemplu Galeria foto iCloud, susținând că noua caracteristică nu a sosit la timp și așa cum și-ar fi dorit Apple din cauza lipsei unei echipe centralizate care să lucreze la nucleul infrastructurii cloud. Aceeași caracteristică nu beneficiază nici măcar de un administrator de proiect care să organizeze echipele de lucru, astfel că dezvoltatorii Apple pot face aproape ceea ce vor ei.

Din păcate, aceste probleme organizaționale din cadrul Apple și mai ales a echipei iCloud vor afecta implementarea unor alte funcționalități în platforma de stocare online a datelor pentru o perioadă de timp. Compania din Cupertino are, însă, capacitatea și resursele necesare de a corecta toate aceste probeme și ar trebui să o facă mai rapid.

1 COMENTARIU

  1. Daca n-ar fi fost raspandita vestea sub forma aceasta nu ar fi fost o mare problema, utilizatorii si fanii Apple vor astepta pentru noile versiuni si functionalitati. Dar cand apare in presa o astfel de stire parca tot are darul sa creeze un pic de nemultumire.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.