Apple își continuă trendul ascendent pe brusă după ce săptămâna trecută a reușit să înregistreze cea mai mare capitalizare bursieră din istorie, depășind-o pe cea înregistrată în anul 2012, dar și un maxim istoric în ceea ce privește valoarea acțiunilor. În cursul zilei de 25 noiembrie capitalizarea bursieră a Apple a depășit pragul de 700 de miliarde de dolari și a stabilit un maxim istoric înainte de a încheia ziua bursieră la puțin sub 690 de miliarde de dolari.

Depășind ușor pragul de 700 de miliarde de dolari, capitalizarea bursieră a Apple este la o valoare dublă față de cea înregistrată în luna august a anului 2011 pe când Tim Cook prelua funcția lui Steve Jobs și era numit director general al Apple. Cu o asemenea valoare, Apple își consolidează și mai tare poziția de cea mai valoroasă companie pe bursa americană, ocupanta locului al doilea, Exxon Mobile fiind la o distanță foarte mare în spatele ei (aproximativ 300 de miliarde de dolari). Dacă Apple va rămâne pe acest trend ascendent și va reuși în următoarele două săptămâni să își crească valoarea capitalizării tot cu 50 de miliarde de dolari (cu cât a crescut și în ultimele două săptămâni), atunci gigantul american va înregistra cât de curând o capitalizare bursieră dublă față de principalul său competitor, Google, dar și aproape dublă față de gigantul din industria petrolieră.screen-shot-2014-11-25-at-8-39-53-am

În ceea ce privește valoarea acțiunilor Apple, ea a atins 119,65 dolari în cursul zilei de ieri. Dacă am calcula această sumă la valoarea de dinaintea divizării prețului acțiunilor, atunci ea ar fi de 837, 13$.

Apple poate să continue pe acest trend multe săptămâni de acum înainte în condițiile în care sezonul cumpărăturilor de Sărbători nu a început încă, iar numeroși analiști fac previziuni foarte bune în ceea ce privește valoarea acțiunilor companiei americane. În luna ianuarie Apple urmează să anunțe vânzări extraordinar de mari pentru iPhone în timpul trimestrului fiscal 4 al anului 2014, dar Wall Street se așteaptă ca Apple să aibă același succes și în 2015, când urmează să fie pus în vânzare Apple Watch, dar și să fie lansat un nou produs dintr- categorie nouă.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.