Yahoo sau Microsoft Bing ar putea fi viitoarele motoare de căutare implicite din Safari

- Publicitate -

În 2010 compania Apple reînoise un parteneriat cu Google pentru ca serviciile de căutare și cartografiere ale gigantului din Mountain View să fie integrate în iOS și OS X. De atunci, însă, relațiile dintre cele două companii s-au mai răcit, iar faptul că parteneriatul va expira la începutul lui 2015 oferă companiei Apple oportunitatea de a renunța la Google și serviciile sale. În aceste condiții, Microsoft și Yahoo se luptă pentru a convinge Apple să ofere motoarele lor de căutare ca soluții implicite în aplicația Safari, scrie The Information.

bing cautare safariAtât Microsoft, cât și Yahoo au în momentul de față diferite parteneriate cu Apple. Yahoo, spre exemplu, furnizează în iOS informațiile bursiere, în timp ce Microsoft permite Siri și căutării Spotlight să efectueze căutări pe web prin Bing. Miza cea mare este, însă, a deveni motorul de căutare predefinit din cel mai popular browser pentru mobil, dar și unul dintre cele mai populare pe Mac – Safari.

În ultimele săptămâni directori ai Yahoo și Microsoft s-ar fi întâlnit cu directorul Apple pentru software și servicii de internet, Eddy Cue, cu scopul de a discuta încheierea unui acord prin care una dintre cele două companii să înlocuiască, prin serviciile sale, Google, devenind motorul de căutare implicit al iOS și OS X. Momentan nu se știe, însă, dacă Apple a luat vreo decizie ori măcar dacă are în intenție înlocuirea Căutării Google din Safari.

În 2010 apăruseră informații potrivit cărora Apple era foarte aproape de a renunța la Google și încheia un parteneriat cu Microsoft pentru ca Bing să devină motorul de căutare implicit din iOS, însă s-a răzgândit în ultimul moment, așa că a rămas cu opțiunea mult mai scumpă a celor de la Google. Yahoo, în schimb, se pregătea la începutul acestui an de o refacere a motorului de căutare pentru mobil într-o încercare de a convinge Apple să-l implementeze ca opțiune predefinită în iOS și OS X.

Indiferent de motorul de căutare pe care Apple îl va alege ca și opțiune implicită în aplicația Safari, este foarte probabil ca toate cele trei menționate anterior să fie oferite ca și opțiuni alternative utilizatorilor, la fel cum se întâmplă și acum.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.