Veste grozavă pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch care au făcut actualizarea la iOS 8! Luni seara compania Apple a publicat iOS 8.1.1, cea mai recentă versiune a sistemului de operare putând fi acum descărcată de către toți posesorii de iPhone (4s sau un model mai recent), iPad (generația a 2-a sau un model mai recent) și iPod touch generația a 5-a.

Noul iOS 8.1.1 include corecturi de probleme și îmbunătățiti pentru performanțe, actualizarea fiind, ca de obicei, recomandată tuturor care au instalat iOS 8 pe propriile dispozitive sau chiar o versiune anterioară a iOS. Actualizarea la iOS 8.1.1 este disponibilă atât prin intermediul sistemului Actualizare software al iOS (Configurări>General>Actualizare software), cât și prin intermediul iTunes. De asemenea, linkurile de descărcare directă a iOS 8.1.1 sunt disponibile aici, pentru cei care doresc să facă actualizarea prin această metodă.

Notă: După efectuarea actualizării va fi necesar să te loghezi din nou în contul iCloud, să accepți termenii și condițiile de utilizare a iOS și să selectezi numerele de telefon și adresele de e-mail la care dorești să fii contactat prin iMessage și FaceTime.

iOS 8.1.1 – iată toate noutățile

Această versiune include corecturi de probleme, stabilitate sporită și îmbunătățiri ale performanțelor pentru iPad 2 și iPhone 4s.

Așa cum menționează și Apple în lista cu notițele lansării, iOS 8.1.1 este foarte important pentru ca sporește performanțele tuturor dispozitivelor și, mai ales, ale iPad 2 și iPhone 4s. Până acum un număr mare de posesori ai dispozitivelor iPhone 4s și iPad 2 nu au făcut actualizarea la iOS 8 de teamă că performanțele acestor terminale vor lăsa de dorit. Primele teste arătau că temerile lor sunt fundamentate, însă acum ar trebui ca și terminalele mai vechi (în speță, iPad 2 și iPhone 4s) să aibă performanțe decente sub iOS 8 și poate mai apropriate de cele din iOS 7.

Chiar dacă Apple menționează că aceste îmbunătățiri în privința performanțelor sunt adresate iPad 2 și iPhone 4s, ideea este că într-o oarecare măsură fiecare dintre dispozitivele cu iOS 8 vor beneficia de performanțe îmbunătățite. De aceea, actualizarea la iOS 8.1.1 este recomandată tuturor posesorilor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 8.

Trebuie menționat ca iOS 8.1.1 înlătură și vulnerabilitățile pe baza cărora a fost creată soluția de jailbreak Pangu pentru iOS 8-iOS 8.1. Așadar, dacă ai făcut actualizarea la iOS 8.1.1 nu vei mai putea face jailbreak până în momentul în care echipa Pangu nu va actualiza actuala soluție ori va lansa una nouă.

Descarcă iOS 8.1.1 (linkuri directe)

Actualizarea la iOS 8.1.1 este recomandat a fi efectuată printr-una dintre metodele susmenționate (wireless sau iTunes). Dacă, însă, din diferite motive dorești să faci actualizarea prin metoda ”.ipsw”, atunci am inserat mai jos linkurile pe care trebuie să le descarci pentru a face actualizarea manual.

 

 

După descărcarea fișierului .ipsw potrivit modelului de iPhone, iPad sau iPod touch pe care îl deții, pentru a face actualizarea va trebui să ai descărcat iTunes 12 sau o versiune ulterioara (mai multe detalii aici) pe propriul computer. Dacă ai instalat deja sau ai descărcat iTunes 12, pornește-l și accesează pagina care îți afișsează informații despre terminalul tau. În pagina respectivă apasă pe tasta Option/alt pe Mac sau Shift (in cazul Windows) și, ținând apasată această tastă, fă clic pe butonul Caută actualizare sau Restaurare. Se va deschide o ferseastră care va afișa toate fișierele de pe computerul tău în cadrul căreia va trebui să cauți fisierul descărcat ce are terminația .ipsw și să faci clic pe el. Așteaptă apoi să se instaleze actualizarea pe propriul dispozitiv.


iOS 8.1.1 este prima actualizare pe care Apple o lansează în această lună și vine la aproximativ 30 de zile distanță de iOS 8.1. În premieră, deși este o actualizare minoră, Apple a lansat săptămâna trecută iOS 8.1.1 într-o versiune de testare cu dezvoltatorii de aplicații, însă nu a publicat mai mult decât o singură versiune beta pe Apple Developer Center.

Lansat pe 20 octombrie, iOS 8.1 venea cu o serie de corecturi de probleme și îmbunătățiri, inclusiv cu Biblioteca foto iCloud, redirecționarea mesajelor SMS si MMS catre iPad si Mac și numeroase corecturi importante.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.