Apple pare sa nu se mai grabeasca, incercand sa isi evite greselile majore facute in trecut. Dupa experienta avuta cu iOS 8.0.1, compania americana pare sa isi fi schimbat strategia, asa ca orice actualizare, aparent minora, este trimisa prima data dezvoltatorilor si apoi utilizatorilor. Excluzand din discutie iOS 8.1, considerat a fi o versiune majora a iOS 8.1, Apple a lansat in aceasta dimineata o prima versiune beta a iOS 8.1.1 pentru toti dezvoltatorii de aplicatii.

Compatibil cu toate dispozitivele iPhone (4s sau modelele mai recente), iPad (2 sau modelele mai recente) si iPod touch generatia a 5-a, iOS 8.1.1 este o actualizare minora pentru iOS, dar care aduce cateva noutati semnificative pentru multi dintre utilizatori. Potrivit listei cu noutati publicate de catre Apple alaturi de aceasta lansare, actualizarea include “corecturi de probleme, imbunatatiri pentru performanta si o stabilitate sporita pentru iPad 2 si iPhone 4s“.

Momentan nu se stie daca iOS 8.1.1 include doar noutati adresate dispozitivelor iPhone 4s si iPad 2 (ale caror performante chiar si in iOS 8.1 lasa de dorit), insa cert este ca actualizarea este una adresata de catre Apple dezvoltatorilor care detin oricare dintre dispozitivele iOS compatibile cu iOS 8.

iOS 8.1.1 beta 1 poate fi descarcat de catre toti dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS direct de pe portalul Apple Developer Center. Build-ul acestei versiuni beta a iOS este 12B432.

Actualizarea iOS 8.1.1 este prima actualizare minora (x.x.1) din istoria iOS pe care Apple o trimite prima data dezvoltatorilor si apoi utilizatorilor. Data lansarii versiunii publice a iOS 8.1.1 este necunoscuta in momentul de fata, insa nu ar trebui sa treaca mai mult de o saptamana sau doua pana cand ea va fi publicata.

iOS 8.1.1 succede iOS 8.1 lansat in urma cu doua saptamani de catre Apple. Aceasta versiune majora a iOS 8 venea cu compatibilitate pentru Apple Pay, redirectionarea SMS-urilor si numeroase imbunatatiri sau corecturi de probleme.

Totodata, Apple a mai lansat o versiune beta noua a software-ului pentru Apple TV si OS X 10.10.1 pentru dezvoltatorii de aplicatii. Aceste actualizari sunt, de asemenea, disponibile pe portalul Apple dedicat dezvoltatorilor.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.