Apple urmeaza sa faca o prima vanzare de obligatiuni in moneda euro

0
130

Apple doreste sa organizeze o teleconferinta cu investitorii in cursul zilei de astazi, inaintea unei potentiale vanzari majore de obligatiuni, scrie The Wall Street Journal. Publicatia americana citeaza un bancher care lucreaza la intelegerea dintre compania americana si institutiile financiare. Acesta sustine ca Apple urmeaza sa emita obligatiunile in moneda euro, iar cunoscutele banci Deutsche Bank AG si Goldman Sachs Group vor aranja teleconferinta.

Asa cum noteaza si The Wall Street Journal, Apple nu a mai emis pana in momentul de fata creante intr-o alta moneda decat dolarul. Asadar, daca informatiile prezentate acum sunt reale, vom asista la o premiera importanta in ceea ce ii priveste pe investitorii din zona euro.

Ultima data cand Apple a intrat pe piata de obligatiuni a fost in luna aprilie a acestui an facand o vanzare de titluri de 12 miliarde de dolari. Inainte de aceasta data, Apple mai vanduse obligatiuni in valoare de 17 miliarde de dolari. De fapt, in 2013 compania americana a vandut obligatiuni in valoare totala de 40 de miliarde de dolari, intrucat investitorii au subscris la emisiunea de actiuni peste necesitati si au licitat mai mult decat dublul creantelor subscrise.

Vanzarile de obligatiuni fac parte din programul extins al Apple de restituire a capitalului prin care compania din Cupertino isi doreste sa isi rascumpere actiuni si sa plateasca dividendele catre investitorii sai. Apple va restitui investitorilor peste 130 de miliarde de dolari pana la finele anului 2015, o buna parte din aceasta suma fiind deja inapoiata.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.