Tim Cook anunta in mod public ca este homosexual

0
359

Dupa ani de speculatii, zvonuri aparute in presa si actiuni ale sale care au lasat loc de interpretari, Tim Cook a rupt in cursul zilei de astazi tacerea anuntandu-si in mod public orientarea sexuala. Intr-un articol scris de el si publicat pe Bloomberg Businessweek, directorul general al companiei Apple a anuntat in mod public ca este homosexual, declarand, totodata ca va continua sa lupte pentru egalitatea intre oameni.

[pull_quote_center]”Sunt mandru ca sunt gay si consider ca a fi gay este unul dintre cele mai de pret daruri pe care mi le-a dat Dumnezeu”[/pull_quote_center]

Pana in momentul de fata Cook, la fel ca si (aproape) orice alta persoana atat de publica, a preferat sa pastreze tacerea asupra vietii sale personale si sa lase lumea sa interpreteze sau sa spuna ce doreste despre el. Motivul pentru care el a decis sa faca astazi acest anunt atat de important in ceea ce il priveste este, potrivit lui, de a-i „alina pe toti cei care se simt singuri” si de a „inspira oamenii sa insiste asupra egalitatii” lor in raport cu ceilalti. Mai mult decat atat, Tim Cook sustine ca ai sai colegi de la Apple ii stiu orientarea sexuala si ca nu s-a ferit sa o recunoasca:

[pull_quote_center]Am fost deschis cu oamenii legat de orientarea mea sexuala. Multi colegi de la Apple stiau ca sunt homosexual si asta nu a contat. Am avut norocul de a lucra la o companie care apreciaza creativitatea si inovatia si care a inteles ca pentru a conta trebuie sa imbratisezi diferentele dintre oameni. Nu toata lumea este atat de norocoasa”[/pull_quote_center]

In articolul sau, Cook ne spune ca nu a fost placut in tinerete sa faca parte din aceasta minoritate, dar el a continuat sa isi urmeze dorinta si sa nu se lase indemnat de ceea ce spuneau oamenii din jur. Mai mult, el este bucuros acum sa lucreze la o companie in mentalitatea careia orientarea sexuala ori diferentele de sex si rasa nu conteaza, indemnand celelalte persoane care fac parte din comunitatea gay sa recunoasca si sa se lupte pentru drepturile lor. De asemenea, Cook ne anunta ca intimitatea ramane un lucru la fel de important pentru el precum lupta pentru egaltiatea intre oameni, iar asta il ajuta sa isi dedice intregul timp companiei Apple si convingerilor sale.

[pull_quote_center]”Am facut din Apple munca vietii mele si voi continua sa fiu treaz doar pentru Apple. Asta merită angajatii nostri – la fel si clientii, dezvoltatorii, investitorii si partenerii nostri. O parte importanta a progresului unei societati e să intelegem ca o persoană nu e defininita de sexualitate, de rasă, de sex. Sunt un inginer, un unchi, un iubitor de natura si de fitness, un fiu al Sudului, un fanatic al sportului si al multor altor lucruri. Sper ca oamenii imi vor respecta dorinta de a ma concentra pe lucrurile care mi se potrivesc cel mai bine si pe munca mea”[/pull_quote_center]

Un astfel de anunt nu cred ca mai are cum sa surprinda lumea anului 2014 si intr-un fel este de admirat curajul unei persoane de a iesi in fata pentru a recunoaste ca face parte dintr-o minoritate si ca lupta pentru ea. Lumea nu este, din pacate, suficient de matura pentru a nu mai diferentia oamenii in functie de rasa, sex sau orientarea sexuala, astfel ca persoanele care fac parte din minoritati sfarsesc prin a fi marginalizate de societatea cu atat de multe pretentii.

Dupa ce a facut acest anunt, Cook a primit cuvinte de lauda din partea unor personalitati, cum ar fi fostul presedinte american, Bill Clinton, actualul director general al companiei Microsoft, un important videpresedinte al Google si chiar angajati de rang inalt din cadrul Apple.

Anul acesta, sute angajati ai Apple, in frunte cu Tim Cook, a participat la parada gay din San Francisco, iar recent a facut lobby pe langa Curtea Suprema a SUA pentru a legaliza casatoriile intre persoanele cu aceeasi orientare sexuala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.