In cursul zilei de ieri aflam ca Apple a luat o decizie controversata in legatura cu una dintre tehnologiile noi implementate in SDK-ul iOS 8 pentru a fi utilizata de catre dezvoltatori. Mai exact, compania americana a inceput sa anunte dezvoltatorii de aplicatii cum ca trebuie sa isi retraga de pe App Store toate widget-urile pentru calculator pe care le-au creat si le ofera utilizatorilor pentru instalare in centrul de notificari. Aceasta mutare a companiei Apple a fost anuntata de catre dezvoltatorul aplicatiei PCalc, care, la randul sau, a primit direct de la Apple mesajul.

In conditiile in care centrul de notificari al OS X Yosemite include un widget Apple pentru calculator, multa lume s-a revoltat din cauza acestei decizii a companiei Apple, determinand-o sa se razgandeasca. Potrivit unui purator de cuvant al companiei Apple, contacta de catre TechCrunch pentru a oferi explicatii, gigantul din Cupertino a revenit asupra deciziei luate ieri, ceea ce inseamna ca va permite in continuare dezvoltatorilor, inclusiv creatorului PCalc, sa ofere widget-uri pentru calculator in centrul de notificari.

Decizia initiala de a elimina widget-ul aplicatiei PCalc ar fi venit ca rezultat al unui caz pe care Apple nu l-a anticipat atunci cand a scris linia directoare a extensiilor din iOS 8. Cu alte cuvinte, o persoana care se ocupa cu revizuirea aplicatiilor ce urmeaza sa fie publicate pe App Store a spus dezvoltatorului PCalc sa elimine widget-ul din centrul de notificari, deoarece in documentele Apple nu scria ca o astfel de functionalitate este acceptata.

Chiar daca nu a fost cuprins in linia directoare un widget pentru calculator, Apple a acceptat cateva actualizari pentru PCalc stiind foarte bine functionalitatea aplicatiei adusa de fiecare dintre aceste actualizari. De aceea, tind sa cred ca din nou atentia presei si criticile aduse de consumatori au determinat compania americana sa revina asupra unei noi decizii pripite.

  • PCalc pentru iPhone si iPad – 8,99€  – Cumpara acum

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.