Interfata Apple Watch pentru iPhone ne este prezentata intr-un clip video

0
176

Noul Apple Watch vine cu un sistem de operare propriu, optimizat de catre Apple pentru ecranul mic al dispozitivului si un nou mod de interactionare. Pe interfata unica a acestui dispozitiv, toate aplicatiile au pictogramele rotunde si sunt asezate sub forma unui fabure pentru a permite accesul rapid si simplu prin intermediul rotitei digitale.

Chiar daca Apple nu are niciun motiv sa aduca interfata optimizata pentru un ecran de cativa inchi pe iPhone sau iPad, imaginatia unora depaseste orice limite, asa ca Lucas Menge a creat un concept in care ne prezinta cum ar arata interfata Apple Watch daca ar fi mutata pe iPhone. Daca ceasul are nevoie de o rotita speciala pentru a permite derularea prin continut si efectuarea de zoom, pe iPhone o simpla „ciupire” a ecranului este suficienta pentru a apropria sau departa aplicatiile.

Avantajul unei astfel de interfete este ca accesul la aplicatii va fi mult mai facil, mai ales cand ai instalate cateva sute pe iPhone. Orice departare a pictogramelor iti permite sa le vezi si sa accesezi mai rapid zona in care se afla aplicatia cautata. Accesarea unei aplicatii, la fel ca si pe ceas, se poate face printr-o simpla atingere atunci cand pictogramele sunt la dimensiune intreaga, in conditiile in care o atingere pe ecran, atunci cand pictogramele sunt departate, va duce la efectuarea de zoom catre zona atinsa.

Consider ca o astfel de interfata nu ar mai fi la fel de intuitiva si simplu de folosit precum cea bazata pe pagini si oferita de toate versiunile iOS, dar nimeni nu poate opri graficienii sa creeze.

- Reclamă -