La aproape o luna si jumatate distanta de lansarea din Statele Unite ale Americii si alte 9 tari, a venit timpul ca cele mai noi dispozitive iPhone – 6 si 6 Plus – sa fie lansate, oficial, si in Romania. Disponibile de saptamani bune in oferta a numerosi retaileri de la noi din tara, iPhone 6 si iPhone 6 Plus ajung in oferta operatorilor Vodafone, Orange si Telekom abia pe data de 31 a lui octombrie, asa cum ne anunta Apple inca din prima jumatate a lunii.

In cursul noptii de 30 spre 31 octombrie, toti cei trei mari operatori de telefonie mobila de la noi din tara vor pune in vanzare noile dispozitive oferite pana acum doar la precomanda. Chiar daca din seara asta si, mai ales, de maine dimineata unele dintre magazinele operatorilor de la noi din tara vor avea pe stoc iPhone 6 si iPhone 6 Plus, stocurile vor fi, ca de obicei, restranse dintr-o cauza foarte simpla. Incepand cu 24 octombrie, toti clientii Orange, Vodafone si Telekom au avut posibilitatea de a precomanda noile dispozitive, iar stocurile initiale au fost epuizate in cazul celor mai multe dintre versiunile disponibile.

Cum sesiunea de precomenzi a iPhone 6 si iPhone 6 Plus a inceput inca de vinerea viitoare, tot de atunci stim si ofertele operatorilor concepute pentru noile dispozitive. Pe parcusul ultimei saptamani am publicat mai multe materiale in care am prezentat nu doar ofertele fiecaruia dintre cei trei operatori:  OrangeVodafone si Telekom, ci si comparatii intre ofertele lor atat in ceea ce priveste dispozitivele achizitionate impreuna cu un abonament, cat si pe cele achizitionate “la liber”. In comparatie cu alti ani, operatorii au oferte mai atractive pentru noile iPhone-uri, insa preturile sunt foarte apropriate si cu siguranta diferentele nu vor cantari prea mult in alegerea operatorului de la care sa iti cumperi dispozitivul.

Fiindca in Romania nu exista un magazin Apple, nu are cum sa existe si o “lansare oficiala” a noilor dispozitive – lansare precum cele pe care le vedem in alte tari. In schimb, Vodafone si Telekom organizeaza evenimente speciale incepand din aceasta seara, cu cateva zeci de minute inainte de miezul noptii, la care oricine poate participa pentru a vedea “in premiera” noile dispozitive iPhone 6 si iPhone 6 Plus, dar si pentru a le cumpara pe cele dorite. Telekom organizeaza un eveniment in cadrul unui magazin din Bucuresti, de pe Calea Dorobanti, iar Vodafone organizeaza evenimente simultan in cinci orase din tara: Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi. Teoretic, in aceste magazine ar trebui sa fie dispoznibile suficiente unitati pentru toti cei care vor sa isi cumpere un iPhone 6 inca din primele ore de disponibilitate.

Cei care au precomandat dispozitive iPhone 6 si iPhone 6 Plus de la operatori in ultima saptamana trebuie sa stie ca livrarea lor va incepe maine, pe 31 octombrie, fiind, astfel, sanse mici ca dispozitivele sa ajunga in aceeasi zi in posesia lor. In principiu, s-ar putea sa dureze si cateva zile sau saptamani pana cand un dispozitiv precomandat va ajunge in posesia consumatorului, dar durata depinde in totalitate de numarul comenzilor, de cat de tarziu ai plasat-o pe a ta si de numarul de unitati alocate de Apple tarii noastre pentru lansarea initial.

Alaturi de operatori, partenerii companiei Apple de la noi din tara ar trebui sa aibă incepand de maine noile dispozitive iPhone 6 si iPhone 6 Plus in ofertele proprii, la preturi mai decente decat pana acum. Fiindca au importat pana acum terminalele de la magazine Apple din Europa sau chiar de peste Ocean, majoritatearetailerilor nu au mai organizat sesiuni de precomenzi pentru lansarea oficiala a iPhone 6 si este foarte probabil sa isi actualizeze maine, sau in zilele care urmeaza, ofertele, modificand preturile si adaugand toate versiunile.

Citeste si:

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.