Producatorii specializati pot lansa primele accesorii HomeKit. Tehnologia va fi disponibil si pe Apple TV

0
487

iOS 8 include o noua platforma de automatizare a locuintelor pe care dezvoltatorii o vor putea folosi pentru a crea aplicatii si accesorii compatibile cu iPhone-ul tau, iar utilizatorii o vor folosi pentru a controla toate aceste accesorii conectate mult mai rapid. De la termostate, sisteme de iluminare si prize, si pana la incuietori sau geamuri, o gama larga de accesorii compatibile pentru locuinta vor putea fi controlate de catre utilizatori mult mai rapid.

Daca te intrebai cand vor ajunge in magazine primele accesorii cu HomeKit integrat, ei bine acum s-ar putea sa primesti o veste buna. Apple a definitivat specificatiile programului Made for iPhone pentru producatorii de accesorii hardware HomeKit pentru iOS 8, ceea ce inseamna ca ei vor putea sa integreze framework-urile companiei Apple in noile produse pentru locuinta.

Pentru ca un accesoriu sa functioneze complet si corect cu iOS si iPhone, iar utilizatorul sa beneficieze de toate caracteristicile HomeKit, el trebuie sa aibă pe ambalaj inscriptia Made for iPhone, care atesta ca toate specificatiile au fost respectate. Aceste accesorii sunt verificate de catre Apple inainte de comercializare si aprobate doar daca respecta conditiile stricte.

Dispozitivele iPhone vor putea sa se asocieze cu accesoriile din casa ce au integrat HomeKit, direct prin intermediul unor conexiuni Bluetooth LE si Wi-Fi, acestea fiind folosite si pentru a securiza sistemul si asigura utilizatorul ca nimeni din exterior nu va putea sa ii descuie usa de la intrare, de exemplu.

Separat de definitivarea standardului HomeKit, aflam astazi ca platforma va fi disponibila si pe Apple TV. Lansata ieri, alaturi de iOS 8.1 beta 2, cea de-a doua versiune beta a Apple TV Software 7.1 include, printre altele, suport pentru HomeKit, transformand micul dispozitiv intr-un fel de centru de automatizare. Apple TV va permite utilizatorului sa obtina acces de la distanta la sistemele HomeKit, fiind asadar posibil ca Apple si producatorii din industrie sa ne permita sa controlam de la distanta anumite sisteme din casa.

In cursul lunii noiembrie, Apple va organiza un summit Made for iPhone in cadrul caruia va discuta cu dezvoltatorii de aplicatii si producatorii de accesorii din industrie despre cateva dintre tehnologiile iOS pe care le pot folosi, printre care se numara, desigur, si HomeKit. Incepand de atunci (sau poate si mai devreme), ar trebui sa apara pe piata si primele accesorii HomeKit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.