Apple lucreaza de luni bune cot la cot cu cei mai importanti producatori din industria auto co scopul de a implementa in masinile lor noua caracteristica de integrare a iOS in masini – CarPlay. Alaturi de producatorii de automobile, exista si producatorii de accesorii pentru autoturisme carora compania americana le va oferi, de asemenea, posibilitatea de a implementa tehnologia in propriile sisteme multimedia pentru bord. Printre primii producatori de solutii aftermarket care a anuntat implementarea CarPlay in propriile masini se numara Pioneer.

Celebrul producator japonez a devenit astazi primul din industrie care lanseaza solutiile aftermarket pentru Apple CarPlay, dupa ce a anuntat adaugarea tehnologiei pe cinci dintre sistemele multimedia pentru bord pe care le-a lansat in cursul acestui an. Tinandu-se de cuvant, Pioneer implementeza CarPlay printr-o actualizare a firmware-ului urmatoarelor modele de susteme multimedia pentru bord: AVIC–8000NEX (1.400 $), AVIC–7000NEX (1.200$), AVIC–6000NEX (900 $), AVIC–5000NEX (750 $) si AVH–4000NEX (700 $). Asta inseamna ca daca detii un astfel de sistem vei putea sa il actualizezi pentru ca o simpla conectare a iPhone-ului propriu la el sa iti afiseze interfata iOS creata special de catre Apple pentru bordul masinii.

CarPlay va fi, de asemenea, disponibil pe receptorul pentru smartphone in valoare de 600 $: AppRadio 4. Cea mai ieftina solutie a Pioneer pentru cei care doresc sa aibă tehnologia CarPlay in propria masina, AppRadio 4, este prezentata in cadrul clipului video de mai jos si ofera, practic, intreaga functionalitate a iOS pentru masina.

CarPlay a fost lansat de catre Apple in luna martie a anului curent, si vine ca si o solutie mult mai sigura de folosire a telefonului in masina. Prin intermediul CarPlay utilizatorii vor putea folosi aplicatii precum Harti, Muzica, Telefon, Mesaje si nu numai fie prin atingere, butoane de control sau comanda vocala.

Alti producatori de sisteme aftermarket care au anuntat lansarea unor produse compatibile cu CarPlay in viitorul apropriat sunt Alpine si Clarion. Separat de Ferrari FF, pana la finele acestui an sunt asteptate alte cateva modele de masini cu CarPlay de la producatori precum Mercedes-Benz sau Volvo.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.