Apple Pay a fost lansat de catre Apple la inceputul acestei saptamani, odata iOS 8.1, oferind un motiv bun utilizatorilor de iPhone 6 din afara Statelor Unite ale Americii sa se uite cu invidie la modul in care acestia din urma pot plati intr-o multitudine de magazine. Am aflat recent ca Apple Pay poate fi folosit la orice caserie din aceasta lume care este dotata cu un terminal NFC, atat timp cat utilizatorul are un card emis de o banca din Statele Unite, dar Apple tinteste mai sus.

Aflat intr-o vizita in China, Tim Cook, directorul general al Apple a venit sa confirme din nou extinderea serviciului in afara SUA, principala piata tintita de americani fiind China. Mai mult, Cook isi doreste sa ofere chinezilor nu doar Apple Pay, ci si alte tehnologii proprii care inca nu sunt disponibile aici. “China este o piata cheie pentru noi”. Orice am face, ne dorim sa aducem si aici. Apple Pay este prima pe lista, a declarat Cook intr-un interviu acordat unei publicatii locale.

In cadrul vizitei sale ce a durat 4 zile, Cook s-a mai intalnit cu muncitorii unei fabrici partenere Apple si a discutat cu oficiali de rang inalt ai Guvernului Chinei. Legat de aceste din urma discutii, Cook a declarat ca ele au fost “foarte deschise”, “fascinante” si “impresionante”, insa nu a dorit sa spuna mai mult decat ca printre subiectele discutate se numara cele legate de intimitate si securitate.

Mai mult, Cook ar mai fi declarat in cadrul unor interviuri acordate unor importante ziare din China ca Apple va deschide 25 de magazine in aceasta tara in urmatorii doi ani. In conditiile in care compania americana are deschise acum numai 15 magazine in intreaga China, pana in 2017 americanii isi doresc sa aibă 40, intrucat sunt foarte increzatori in viitorul companiei in aceasta tara. Cook considera ca in curand China va aduce companiei sale cea mai mare parte dintre venituri si de aceea Apple investeste “nebuneste” aici.

China nu este doar pentru Apple, ci si pentru orice alta companie din aceasta lume o tara cu potential enorm si o adevarata putere a lumii.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.