Google Inbox este o noua aplicatie a Google pentru iPhone care imbina perfect Gmail cu Google Now

0
496

Google este cunoscuta pentru faptul ca ofera utilizatorilor de iPhone si iPad majoritatea aplicatiilor pe care le ofera si utilizatorilor de Android, astfel incat si platforma iOS sa se bucure de fiecare dintre serviciile companiei. Doua dintre principalele aplicatii ale Google de pe App Store sunt Gmail si Google, aceasta din urma oferind motorul de cautare si asistentul personal virtual al companiei: Google Now.

Cum experienta de utilizare a casutelor de posta electronica nu s-a schimbat prea mult de la lansarea iPhone si a aplicatiei Mail, Google s-a gandit sa incerce sa o schimbe sau chiar revolutioneze. Asa a aparut Inbox, o aplicatie care rezulta din mariajul Gmail si Google Now, oferind o alternativa mai buna pentru fiecare dintre cele doua elemente. Oferita deocamdata doar pe baza de invitatie, noua aplicatie iti aduce toate mesajele din Gmail din care extrage, daca se poate, anumite elemente cum ar fi facturile sau extrasele de cont, grupandu-le impreuna pentru a-ti oferi un acces mai faci la lucrurile de care ai nevoie. Inbox este capabila sa se muleze pe nevoile tale, invatand ceea ce te intereseaza pentru a-ti introduce in casuta de posta electronica elemente cheie cum ar fi biletele de avion, documentele, pozele sau chiar informatii despre evenimentele viitoare din calendarul tau. Partea importanta este ca fiecare dintre aceste elemente evidentiate sunt extrase direct din e-mailurile primite in conditiile in care aplicatia cunoaste cateva formate standard din care poate sa extraga.inbox-ios

Pe langa monitorizarea constanta a continutului din mesajele primite pe conturile tale de Gmail, aplicatia Inbox va afisa informatii relevante de pe web, cum ar fi cele legate de starea curselor aeriene. Aceasta functionalitate ne duce si mai mult cu gandul la Google Now.

Printre functiile cheie ale aplicatiei pe care compania Google le noteaza sunt „pachetele” – mesajele asemanatoare sunt grupate impreuna pentru a le putea accesa mai usor -, evidentierile – cele mai importante informatii din unele e-mailuri apar fara a le deschide, permitandu-ti chiar sa interactionezi cu ele -, mementouri, amanarea – alertele legate de e-mailurile noi si mementouri pot fi amanate in cazul in care au sosit intr-un moment pe care il consideri inoportun – si motorul de cautare bine optimizat.

Google mentioneaza ca aplicatia este momentan disponibila numai pe baza de invitatie, asa ca va trebui sa trimiti un mesaj la inbox@google.com pentru a o cere de la angajatii companiei. Iar dupa ce ai primit invitatia ca sa folosesti Inbox de pe dispozitivul iPhone vei putea sa accesezi si versiunea web a ei din navigatorul Google Chrome (altul nu este acceptat, momentan).

Inbox by Gmail este disponibila pe App store sub forma unei aplicatii optimizate doar pentru iPhone si iPod touch si este compatibila doar cu acele terminale care ruleaza iOS 7 sau o versiune mai noua. Aplicatia este optimizata pentru iPhone 6 si a fost tradusa in limba romana. Dimensiunea Inbox este de 32,7 MB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.