Noul serviciu de testare beta al aplicatiilor – TestFlight – este acum disponibil

0
216

iOS 8 introduce o multitudine de noutati nu doar pentru utilizatori, ci si pentru dezvoltatori carora le ofera peste 4000 de API-uri noi si cateva servicii grozave. TestFlight este unul dintre acestea, oferind dezvoltatorilor de aplicatii o modalitate grozava pentru a testa versiunile creatiilor lor aflate in stadiul beta. Cum iOS 8 a fost lansat de cateva saptamani, iar dezvoltatorii sunt rugati sa isi actualizeze aplicatiile, Apple a inceput sa notifice dezvoltatorii cum ca platforma de testare Testflight este oferita acum pentru utilizare de catre oricare dintre ei.

TestFlight permite, conform Apple, invitarea a pana la 1.000 de persoane sa testeze aplicatiile pentru iOS aflate in stadiul beta prin simpla trimitere a unor invitatii prin e-mail cu ajutorul iTunes Connect. Utilizatorilor care accepta invitatia de testare le este permis sa instaleze aplicatia aflata in stadiul beta pe propriul dispozitiv iOS, sa primeasca actualizari de fiecare data cand lansezi noi build-uri si sa iti trimita feedback. Pentru toate acestea, utilizatorii trebuie sa instalete aplicatia TestFlight pe care Apple o ofera tuturor inca din luna septembrie si pe care o puteti descarca folosind linkul de mai jos.

TestFlight este o mai veche platforma de testare pentru dezvoltatorii de aplicatii, insa de cand Apple a achizitionat compania dezvoltatoare a ei – Burstly – ea nu a mai fost disponibila pentru utilizatori pana astazi. Dupa achizitie, compania Apple a redesenat intreaga platforma, integrand-o in iOS 8 si instrumentele oferite dezvoltatorilor.

Pentru dezvoltatori, TestFlight poate fi accesata din interfata iTunes Connect, iar pentru utilizatori, TestFlight poate fi descarcata gratuit de pe App Store:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.