Facebook iti permite sa discuti ca si anonim cu alte persoane prin aplicatia „Room”

0
224

De ani de zile, un numar mare de utilizatori ai Facebook solicita companiei fondate de Mark Zuckerberg introducerea unei modalitati de a discuta cu alti utilizatori ai retelei sociale fara ca acestia sa iti poata vedea profilul ori sa stie prea multe informatii. Cum mutarea tuturor functiilor de chat din Facebook in Facebook Messenger nu a adus mult-asteptata functionalitate, Facebook s-a gandit sa lanseze aplicatia „Rooms” care ar trebui sa raspunda nevoilor utilizatorilor.

Orice utilizator isi poate crea o camera virtuala in cadrul careia subiectul de discutii sa fie pe o anumita tema (indiferent care ar fi ea). In aceasta camera de conversatii, el poate invita mai multe persoane cu care sa discute doar pe baza unor pseudonime, ceea ce inseamna ca informatiile personale nu vor fi disponibile si nici nu vor putea fi gasite de public.

Rooms este o aplicatie de sine statatoare pentru dispozitivele iPhone, iar partea buna a ei este ca nu a fost integrata cu Facebook, deci nu solicita logarea pe reteaua sociala pentru a o putea folosi. Invitatiile la camerele de discutii vor fi, asadar, trimise pe baza de coduri QR ce pot fi distribuite online, offline, in privat sau in public. Un alt aspect pozitiv al Rooms este ca, potrivit Facebook, compania americana nu monitorizeaza locatia utilizatorilor, insa stocheaza pe serverele sale toate mesaje.Captură de ecran din 2014.10.24 la 19.43.27

Si cum oamenii atunci cand se ascund sub puterea anonimatului devin brusc mai puternici si curajosi, Facebook s-a gandit sa implementeze aceleasi functii de moderare oferite si in cadrul principalelor sale aplicatii. Astfel, utilizatorii care administreaza camerele de discutii au la dispozitie instrumente pentru blocarea utilizatorilor care deranjeaza inutil sau care calca peste limita bunului simt, iar Facebook va putea chiar sa stearga continutul marcat ca fiind nedorit, sfruntat sau care promoveaza inselaciunea. Mai mult, orice camera poate fi inchisa la un moment dat de catre creatorul ei sau Facebook.

Legat de personalizare, cei de la Facebook ofera utilizatorilor posibilitatea de a crea orice subiect de discutii vor, dar si de a personaliza intreaga interfata utilizator cu diferite culori, emoticoane si nu numai. Mai mult, orice pseudonim poate fi ales de catre utilizatori astfel incat sa fie imposibil de identificat in conversatii.

Rooms este o aplicatie interesanta pe care utilizatorii s-ar putea sa o indrageasca de-a lungul timpului. Ideea din spatele ei este una grozava, deoarece permite oricui sa discute despre orice subiect doreste fara ca cei din jur sa ii cunoasca identitatea. Problema cea mare la noi este (exceptand numeroasele persoane care vor folosi aplicatia ca un instrument grozav pentru a-si dovedi buna crestere) ca Rooms nu este disponibila momentan decat in SUA si va mai dura ceva timp pana cand il vei putea descarca de pe App Store Romania.

  • Rooms pentru iPhone – Gratuit – Descarca acum (valabil doar daca ai ID Apple inregistrat in SUA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.