Apple va integra in curand Beats Music in iTunes

0
149

In prima parte a acestei saptamani, oficialii companiei Apple anuntau, in cadrul teleconferintei de prezentare a rezultatelor financiare pentru trimestrul 3 al anului fiscal 2014, ca iTunes devine o componenta tot mai importanta a afacerii lor, generand venituri de peste 4 miliarde de dolari in trimestrul incheiat la 30 septembrie. Cu toate acestea, insa, anumite componente ale iTunes nu merg asa de bine, iar rezultatele grozave apar mai ales datorita App Store. iTunes Store (vorbind strict despre magazinul de muzica), de exemplu, nu mai merge de cativa ani asa cum trebuie.

Potrivit unei stiri publicate de catre The Wall Street Journal in cursul zilei de astazi, vanzarile de muzica digitala inregistrate de iTunes au inregistrat o scadere cu 14 procente in anul fiscal 2014 (incheiat, in SUA, la 30 septembrie). Jurnalistii isi bazeaza informatiile pe o serie de persoane care sunt apropriate situatiei si le pun in lumina prin prezentarea unui studiu efectuat anul trecut care arata ca vanzarile de muzica digitala au inregistrat o scadere mult mai mica in 2013 decat iTunes. In schimb, din acel studiu reiesea faptul ca scaderea vanzarilor de muzica digitala a fost mult atenuata de serviciile de streaming audio bazate pe abonamente.

In conditiile in care, evident, consumatorii prefera sa plateasca un abonament si sa asculte oricand orice muzica doresc, Apple ar avea in plan o reorganizare a afacerii iTunes. Vazut de multi ca un factor cheie in decizia Apple de a cumpara compania Beats, serviciul de streaming audio Beats Music urmeaza sa fie reconstruit din temelii si relansat anul viitor ca parte a iTunes. Informatia apartine tot celor de la The WSJ si este plauzibila in conditiile in care Beats Music nu este inca prea bine integrat in niciuna dintre aplicatiile ori sistemele de operare ale Apple.

Apple a declarat ca achizitionarea companiilor Beats nu va afecta brand-ul acesta si nici nu va duce la comasarea iTunes Radio cu Beats Music. Cu toate acestea, sa ai doua servicii de streaming audio, fie ele si diferite ca si concept, nu este un lucru chiar atat de grozav, iar continuarea doar cu cel mai bun dintre ele – Beats Music – este logica.

Ramane de vazut in viitor daca Beats Music isi va face loc mai bine in interiorul iOS, OS X si chiar Apple TV, dar mai important daca serviciul va fi oferit si in afara SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.