La fel ca si orice versiune majora a iOS lansata in ultimii ani, iOS 8 nu este lipsit de probleme mici si marunte, dar care afecteaza numerosi utilizatori. Printre acestea se numara o serie de probleme destul de importante legate de sistemul Bluetooth. Potrivit mai multor utilizatori care au instalat iOS 8 pe propriile iPhone-uri, dupa actualizare nu isi mai pot conecta dispozitivul la masina sau la alte dispozitive prin Bluetooth.

Foarte multi utilizatori au umplut pagina de discutii a Apple si alte forumuri cu sesizari legate de problemele cu asocierea telefoanelor iPhone la sistemele multimedia din masini. Toti acesti utilizatori ne indica faptul ca problemele au aparut dupa efectuarea actualizarii la iOS 8 sau achizitionarea unui iPhone 6 sau iPhone 6 Plus nou, deci vorbim despre o problema care afecteaza majoritatea sau toate modelele de iPhone compatibile cu iOS 8. Problemele de conectare sunt diverse, anumite dispozitive refuzand in mod complet sa se asocieze cu masina, altele refuza sa redea muzica in difuzoarele masinilor sau altele se deconecteaza chiar in momentul receptionarii unui apel.

Partea interesanta este ca nu toate autoturismele (sau modelele) sunt afectate de aceasta problema. utilizatori care au instalat iOS 8 sau iOS 8.0.2 raporteaza ca nu se pot conecta la autoturisme precum BMW, Hyundai, Mercedes-Benz, Lexus, Toyota sau Ford.

Nu doar autoturismele sunt afectate. Unii utilizatori sustin ca nu isi pot conecta dispozitivele cu iOS 8 la casti, difuzoare sau alte dispozitive electronice care folosesc Bluetooth pentru asocierile wireless.

Rezolvarea problemei va veni odata cu o actualizare primita de iOS 8 (cel mai probabil odata cu iOS 8.1). Multi utilizatori care au contactat Apple sustin ca angajatii sai au confirmat existenta erorii in iOS, dar si ca lucreaua la inlaturarea problemei. Tot expertii companiei sustin ca cei norocosi ar putea sa ocoleasca problema daca se delogheaza din iCloud, ignora dispozitivul Bluetooth si apoi selecteaza Resetati toate Configurarile si/sau Resetati configurarile de retea din Configurari>General>Resetare. Dupa resetare trebuie reincercata conectarea la dispozitivul Bluetooth ignorat si relogarea pe iCloud. Atentie, insa, ca iOS 8 are o alta eroare (da…) care va face ca orice resetare a dispozitivului sa duca la stergerea completa a unor documente din iCloud Drive (daca ai activat sistemul, mai bine asteapta o actualizare noua pentru iOS).bluetooth audi mmi

In ceea ce ma priveste am testat si verificat daca exista aceasta problema cu doua sisteme MMI de pe Audi. Folosind atat dispozitive iPhone 5 cu iOS 8.0.2, cat si iOS 8.1, nu am intampinat nici macar o problema la conectare ceea ce inseamna fie ca sistemul MMI al Audi nu este afectat, fie doar anumite modele de iPhone sunt afectate. In ceea ce priveste dispozitivul cu iOS 8.1, ma asteptam sa functioneze intrucat in aceasta versiune, chiar din beta 1, problema Bluetooth este inlaturata conform multor alti utilizatori.

3 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.