Apple a creat un instrument care iti permite sa verifici daca un iPhone sau iPad este blocat in iCloud

0
18462

verificare blocare activareDupa un an in care a lasat cumparatorii sa isi bata capetele cu proceduri de verificare a starii Blocarii activarii (Activation Lock) destul de alambicate (daca erau facute corect) ori sa fie pacaliti de vanzatorii de dispozitive furate si sa ramana cu terminalele blocate, Apple a venit cu solutia ce trebuia sa apara inca de la inceput. Un instrument nou intitulat Verificati starea Blocarii activarii dispozitivului este acum disponibil pe site-ul iCloud.com si permite celor care doresc sa isi cumpere un iPhone, iPad sau iPod touch la mana a doua sa verifice daca functia Blocare activare a Gasire iPhone este sau nu activa pe dispozitivul cautat.

Accesibil la adresa URL urmatoare: https://www.icloud.com/activationlock/, noul instrument permite utilizatorilor sa introduca IMEI-ul sau numarul de serie al unui dispozitiv iOS (citeste mai multe despre cum poti afla numarul IMEI sau numarul de serie al unui iPhone sau iPad) pentru a verifica daca are functia de Blocare a activarii activa sau nu.

Dupa introducerea numarului de serie sau a numarului IMEI, utilizatorii vor vedea in dreptul textului Blocare activare: starea functiei (“Da” in cazul in care ea este activa sau “Nu” in cazul in care nu este activa”).Captură de ecran din 2014.10.02 la 06.21.57

In cazul in care functia de blocare a activarii este activa, instrumentul celor de la Apple avertizeaza utilizatorul ca introducerea ID-ului si a parolei pentru contul iCloud al actualului proprietar este necesara in vederea dezactivarii functiei si a activarii dispozitivului pe un alt cont. Tot daca functia este activa, utilizatorul va primi cateva recomandari in functie de calitatea lui: de vanzator sau cumparator pe baza carora sa dezactiveze functia (citeste si: Cum se elimina un dispozitiv blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial)

Blocarea activarii este o functie a iCloud si serviciului Gasire iPhone introdusa pe dispozitivele iPhone, iPad si iPod touch incepand cu iOS 7. Ea face imposibila activarea unui terminal blocat in contul unui proprietar fara a-i introduce parola, iar acest lucru se va aplica chiar si daca terminalul a fost sters de la distanta sau daca a fost restaurat fortat prin modul DFU. Cu alte cuvinte, un dispozitiv Blocat iCloud nu va putea fi deblocat si folosit decat daca ii introduci parola si contul proprietarului.

Incepand de acum, asadar, daca iti cauti un iPhone, iPad sau iPod touch la mana a doua iti recomand cu incredere sa folosesti sistemul de verificare inainte de a da banii indiferent daca, aparent, vreun cont iCloud apare sau nu in meniul iCloud din Configurari.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.