Desi ne asteptam ca standardul sa ajunga pe iPhone inca de anul trecut, iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt primele dispozitive mobile lansate de catre Apple care vin echipate cu antene Wi-Fi 802.11ac ce permit transferul de date la viteze mult mai mari. Mai precis, standardul Wi-Fi 802.11ac poate atinge viteze cu de pana la 3 ori mai mari decat standardul inferior 802.11n prezent pe modelele anterioare de iPhone.

Pentru a ne arata cat de mare este saltul facut de noile modele de iPhone fata de cele precedente, cei de la iClarified au publicat un clip video in care compara vitezele Wi-Fi atinse de un iPhone 6 Plus conectat la o retea 802.11ac si un iPhone 5s conectat la o retea 802.11n (nu accepta o retea ac superioara). In testul lor, site-ul s-a folosit de o aplicatie proprie si de un router Apple AirPort Extreme de ultima generatie care accepta Internet la viteze Gigabit.

In vederea efectuarii acestui test, cei de la iClarified au restaurat ambele dispozitive la iOS 8.0 si le-au conectat la statia de baza AirPort 802.11ac plasata la 1,5 metri distanta de dispozitivele folosind o retea doar 5GHz. In acelasi timp niciun dispozitiv nu a fost conectat la aceeasi retea Wi-Fi, iar testele au fost efectuate in momente diferite pentru a nu fi afectate in vreun fel performantele.

Rezultatul este unul cat se poate de previzibul, iPhone 6 Plus reusind sa surclaseze modelul anterior atingand viteze de pana la 278,5 Mbps fata de maximul de 101,1 Mbps atins de modelul anterior.

Aceste rezultate vor fi obtinute, insa, intr-o lume ideala in care sunt indeplinite toate conditiile testului iClarified. In lumea reala, insa, vitezele de transfer a datelor prin Wi-Fi ar putea fi mai mici in cazul ambelor dispozitive deoarece depind de puterea conexiunii si alti factori, cum ar fi o conexiune ISP ce poate limita vitezele de conectare la Internet. In orice caz, diferentele nu vor fi extrem de mari, iar iPhone 6 sau iPhone 6 Plus vor inregistra viteze de transfer prin Wi-Fi mult mai mari decat modelele anterioare.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.