Microsoft a lansat aplicatia Health pentru noul accesoriu Microsoft Band

0
378

Apple s-a avantat anul acesta pe piata accesoriilor pentru sanatate lansand aplicatia Sanatate si platforma HealthKit pentru iPhone care sa permita dezvoltatorilor de aplicatii sa creeze aplicatii care sa ofere utilizatorilor o imagine mai buna asupra starii de sanatate si a conditiei fizice. Mai mult decat atat, Apple a prezentat si un ceas inteligent – Apple Watch – care vine sa revolutioneze o noua piata. Cum Apple intra doar la sigur in anumite domenii si determina consumatorii sa cumpere anumite produse, Google sau Microsoft nu rateaza ocazia de a oferi utilizatorilor lor alternative la aplicatiile si produsele Apple. Daca Google a lansat recent Google Fit – o alternativa pentru HealthKit, Microsoft a lansat in cursul zilei de astazi o serie de aplicatii pentru iPhone si Mac care sunt compatibile cu un nou accesoriu pentru fitness lansat de catre compania americana.

In primul rand, sa vorbim despre accesoriul Microsoft Band. Lansat dupa ce aplicatiile insotitoare au inceput sa apara in toate magazinele posibile, Microsoft Band a fost prezentat de compania din Redmond si vorbim despre un accesoriu pentru fitness cu un pret de 199 $ pe care utilizatorii de peste Ocean il vor vedea incepand de maine in magazine. Microsoft Band este in primul rand un accesoriu pentru fitness creat sa ofere o autonomite de 48 de ore pe o singura incarcare si poate fi purtat atat ziua cat si nopatea in conditiile in care inregistreaza atat activitatile fizice, cat si somnul. Ceasul sau bratara celor de la Microsoft include 10 senzori care pot inregistra informatii legate de sanatate cum ar fi bataile inimii sau alte date cum ar fi expunerea la soare (nivelul razelor UV) ori raspunsurile galvanice ale pielii pentru determinarea stresului. La fel ca si alte accesorii similare lui, Microsoft Band este capabil sa citeasca notificarile primite pe telefonul conectat.

Noul ceas al companiei Microsoft va putea in curand sa efectueze si plati la anumite magazine partenere si chiar sa vada cum anumite evenimente influentiaza somnul sau sanatatea utilizatorului. De asemenea, fluxurile Facebook si Twitter pot fi accesate de pe acest ceas.

Alaturi de ceas, Microsoft lanseaza un serviciu pentru sanatate numit Microsoft Health. Acesta este disponibil sub forma unor aplicatii pentru smartphone si computer, permitand utilizatorilor sa isi administreze propriile ceasuri si sa citeasca datele inregistrate de ele. Informatiile despre sanatate si somn inregistrate de senzorii noii bratari Microsoft pot fi cititi din aplicatia pentru iOS si alte platforme mobile. Mai mult, aceasta aplicatie va afisa utilizatorilor de iPhone, la fel ca si aplicatia Sanatate a Apple, statistici privind conditia fizica, evolutia somnului si nu numai. De asemenea, administrarea ceasului se va face direct din aceasta noua aplicatie, conectarea ceasului la ea fiind necesara pentru a functiona.

Microsoft_Band

Pentru Mac, Microsoft a lansat o aplicatie pentru ceas/bratara care in esenta are aceeasi functionalitate ca si aplicatia pentru iOS. Denumirea aplicatiei pentru Mac ar putea sa creeze ceva confuzie in randul utilizatorilor. Aplicatia asociata ceasului si publicata pe Mac App Store poarta denumirea Microsoft Band Sync si nu Microsoft Health, iar acest lucru s-ar putea datora functionalitatii diferite a celor doua aplicatii. Daca versiunea pentru iPhone a aplicatiei este axata mai mult pe citirea informatiilor venite de la senzorii ceasului, versiunea pentru Mac a aplicatiei ofera doar instrumente pentru sincronizare si administrare a Microsoft Band.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.