iPad Air 2 urmeaza sa aibe 2 GB de RAM Elpida

0
117

Incepand cu iPad 3, compania Apple nu a mai crescut cantitatea de RAM in tabletele sale, asa ca atat utilizatorii celei de-a treia generatii a tabletei, cat si utilizatorii de iPad Air, de exemplu, au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu 1 GB de RAM. Data fiind complexitatea tot mai mare a aplicatiilor de pe App Store, multi utilizatori au inceput sa simta nevoia implementarii unei memorii integrate cel putin duble in tableta Apple, iar viitoarea generatie ar putea sa ii multumeasca.

GeekBar, service-ul care a prezentat cateva documente confidentiale in care apareau componente interne ale iPhone 6, a publicat o fotografie pe Weibo care ne arata mai multe cipuri ce ofera 2 GB de RAM si sunt produse de catre Elpida. Aceste componente sunt similare SDRAM-ului Elpida DDR3 de 1 GB inclus in actualul model de iPad Air, ceea ce ne face sa credem ca viitoarea generatie a iPad-ului cu ecran de 9,7 inch va avea 2 GB de RAM. Ipoteza este confirmata si de informatii aparute in trecut conform carora iPad Air 2 va avea dublul memoriei cu acces aleatoriu din actualul iPad Air.elpidaramipadair2

Cum Apple ar putea sa includa in iOS 8 sau in viitoarele versiuni ale sistemului de operare o functie de divizare a ecranului tabletelor pentru a permite rularea simultana a doua aplicatii pe acelasi ecran, dar si alte functionalitati importante, acestea incep sa aibă nevoie de mai mult RAM pentru a fi sustinute fara probleme. Or, 2 GB de RAM ar putea fi, cred, arhisuficienti pentru actualele si viitoarele aplicatii sau functii din iOS.

iPad Air 2 urmeaza sa fie prezentat de catre Apple pe data de 16 octombrie in cadrul unui eveniment special anuntat de compania americana miercuri.

- Reclamă -