Apple a lansat de curand iPad Air 2 si a inceput sa livreze deja primele comenzi in tarile in care a initiat o campanie de precomenzi pentru noua tableta foarte subtire si performanta. In cursul noptii trecute aparusera doua teste de viteza care indicau faptul ca noua tableta Apple are un procesor Apple A8X cu trei nuclee tactat la 1,5 GHz si 2 GB de RAM. Cum tableta a intrat in posesia mai multor oameni, un numar mare de teste de viteza au fost efectuate mai ales prin celebra platforma Geekbench, iar din acestea reiese ca iPad Air 2 este de departe cel mai rapid produs al Apple de pana acum.

Daca iPhone 6 si iPhone 6 Plus nu ofera performante foarte ridicate in comparatie cu dispozitivele de generatie anterioara si mai ales iPad Air, nu acelasi lucru poate fi spus despre iPad Air 2 ale carui performante sunt mult mai mari decat cele ale oricarui produs iOS de pana acum. Din diagramele publicate de cei de la Primate Labs (creatorii Geekbench), reiese ca iPad Air 2 obtine scoruri cu peste 50% mai mari decat iPhone 6.

Cel mai mare salt facut de Apple cu iPad Air 2 este vizibil in testele de viteza facute pe nuclee multiple, unde ni se demonstreaza ca cipul Apple A8X cu cele trei nuclee ale sale are o putere de procesare care nimiceste puterea procesorului dual-core Apple A8 al iPhone 6 si 6 Plus, dar si puterea procesorului Apple A7 din iPad Air. Observam ca iPad Air 2 obtine un scor de 4477, in timp ce iPhone 6 si 6 Plus obtin putin peste 2850 puncte, iar iPad Air 2664 puncte in acelasi test de viteza. Asta inseamna ca noua tableta Apple este cu 55% mai rapida decat iPhone 6 si iPhone 6 Plus, dar si cu 68% mai rapida decat generatia anterioara (iar pentru a intelege mai bine: iPhone 6,  6 Plus si iPad Air au performante foarte bune).ipad_air_2_geekbench_single

In ceea ce priveste performantele tabletei pe un singur nucleu, acestea nu sunt cu mult mai mari decat cele ale dispozitivelor precedente, insa diferenta ramane una notabila. Avand un procesor A8X tactat la 1,5 GHz, iPad Air 2 inregistreaza o crestere in testele pe nucleu cu 13 procente fata de cipul A8 si 23 de procente fata de cipul A7, ambele fiind tactate la 1,4 GHz. Cu alte cuvinte, noul iPad Air 2 obtine un scor pe nucleu de 1812 puncte, fata de 1609, 1596 si 1472 puncte cat obtin, in ordine, iPhone 6, 6 Plus si iPad Air.

iPad Air 2 este, asadar, un produs care nimiceste in testele de viteza oricare dintre produsele Apple cu iOS lansate pana acum si cu atat mai mult produsele concurentei, desi iOS a ramas suficient de bine optimizat pentru a functiona fara probleme pe doua nuclee si cu un singur GB de RAM. Cresterea atat de abrupta a performantelor noului iPad Air 2 ar putea fi data in special de faptul ca Apple isi doreste sa includa in iOS pentru tablete noi functii care sa necesite mai multa putere de procesare pentru ca experienta sa ramana la fel de fluida.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.