In curand toate aplicatiile de pe App Store vor fi pe 64 de biti si optimizate pentru iOS 8

0
159

Cum Apple a lansat inca de anul trecut primele procesoare construite pe arhitectura de 64 biti (iPhone 5s, iPad Air si iPad mini cu ecran Retina), iar anul acesta numarul dispozitivelor care au astfel de cipuri a crescut, americanii trebuie sa se asigure ca aplicatiile beneficiaza de noua tehnologie. Oferind inca de anul trecut dezvoltatorilor posibilitatea de a-si construi aplicatiile pe 64 de biti, incepand cu luna februarie a anului viitor toate aplicatiile si actualizarile publicate pe App Store vor trebui sa includa compatibilitate cu noile procesoare.

Dezvoltatorii au fost notificati in cursul noptii trecute ca incepand cu data de 1 a lunii februarie 2015, toate aplicatiile incarcate pe App Store trebuie sa fie compatibile cu procesoarele pe 64 de biti, ele nefiind publicate in caz contrar. In momentul de fata, dezvoltatorii inca mai pot alege daca sa publice aplicatii doar pe 32 de biti sau universale (32 si 64 de biti). Mutarea aplicatiilor pe 64 de biti va insemna, pentru dispozitivele care au cipurile Apple A7 si Apple A8, reducerea resurselor care trebuiesc incarcate in memoria dispozitivelor, deci cresterea performantelor.

Mai mult decat atat, tot din februarie 2015, pe App Store nu vor mai fi acceptate aplicatii care sa nu fie optimizate pentru iOS 8, Apple urmand aceeasi procedura ca si anii trecuti. Prin aceasta, compania se asigura ca fiecare dintre aplicatiile actualizate sunt compatibile cu cele mai recente versiuni ale sistemului de operare, deci ca utilizatorii beneficiaza de o experienta cat se poate de buna, dar si ca rata de utilizare a iOS 8 va creste.

Din fericire, anuntul Apple nu inseamna ca aplicatiile existente deja pe App Store vor fi eliminate de anul viitor ori ca utilizatorii trebuie sa faca actualizarea la iOS 8 (desi unii dezvoltatori vor renunta in curand sa se mai ocupe de versiunile anterioare ale iOS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.