Apple a cumparat 20 de companii in 2014, 7 in ultimul trimestru fiscal

0
126

In cursul noptii trecute, compania Apple a anuntat noi rezultate financiare record pentru trimestrul fiscal 3 al anului 2014. Ca de obicei, anuntul a fost facut atat printr-un comunicat de presa, cat si in cadrul unei teleconferinte in care i-am auzit pe Tim Cook si Luca Maesri vorbind despre performantele Apple in cursul trimestrului incheiat la 30 septembrie, dar si pe parcursul intregului an 2014 (in conditiile in care, in SUA, acesta s-a incheiat luna trecuta).

Potrivit directorului general al companiei, Apple a achizitionat 20 de companii in cursul anului 2014, sapte dintre acestea alaturandu-se lor doar pe parcursul trimestrului fiscal 3. La fel ca de obicei, dintre cele 20 de companii cumparate nu sunt cunoscute chiar toate intrucat Apple nu anunta niciodata astfel de achizitii (decat in situatii exceptionale).

„Situatia exceptionala” a anului 2014 a fost achizitionarea companiilor Beats Electronics si Beats Music pentru suma totala de 3 miliarde de dolari, tranzactia finalizandu-se in cursul lunii iulie, deci in trimestrul 3. In afara de Beats, cateva dintre achizitii au fost descoperite in presa si confirmate in stilul caracteristic de catre Apple. Printre acestea se numara: BookLamp, platforma de recomandare a cartilor, aplicatia de streaming radio Swell, compania care produce ecrane – LuxVue, si serviciul de recomandari sociale – Spotsetter.

Trimestrul fiscal anterior, Tim Cook anunta ca Apple a achizitionat, pana la acel moment, in cursul anului fiscal american 2014, 29 de companii. Cu cele sapte cumparate doar in ultimul trimestru, Apple ar fi achizitionat in jur de 36 de companii in cursul anului incheiat la 30 septembrie peste Ocean.

Tehnologia fiecareia dintre companiile achizitionate de catre Apple va ajunge fara nici cel mai mic dubiu in produsele sale mai devreme sau mai tarziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.