Apple spune „adio” widget-urilor pentru calculator din centrul de notificari al iOS 8

0
168

Apple a introdus in iOS 8 o multime de API-uri noi, insa multe dintre acestea par ca au probleme destul de importante. Dupa ce a refuzat publicarea pe App Store a tuturor aplicatiilor care ofereau compatibilitate cu HealthKit din cauza unei erori corectate abia in iOS 8.0.2, compania Apple incepe sa impuna reguli mai stricte privind functionalitatile widget-urilor care pot fi create pentru centrul de notificari.widget apple calculator #itutorial.ro

Dezvoltatorii ale caror aplicatii de tip „calculator” au fost actualizate in ultimele saptamani pentru a oferi utilizatorilor widget-uri care sa permita efectuarea unor calcule mult mai simplu, direct de pe ecranul Azi al centrului de notificari, sustin ca au fost contactati de catre Apple pentru a-si retrage widget-urile din aplicatiile publicate pe App Store. Unul dintre primii dezvoltatori care au primit aceasta notificare din partea Apple este cel care a creat populara aplicatie PCalcPotrivit lui, Apple notifica dezvoltatorii pentru a le spune ca widget-urile de oe iOS nu pot efectua niciun fel de calcul, motiv pentru care ei trebuie sa isi retraga widget-urile care ofera o astfel de functionalitate.

Partea si mai interesanta este inconsecventa companiei din Cupertino. PCalc este una dintre primele aplicatii de tip calculator care a fost actualizata pentru a oferi widget utilizatorilor de iPhone si iPad in centrul de notificari, iar Apple nu doar ca a aprobat actualizarea, ci si a promovat-o. Sectiuni precum Extend Your Apps sau Great Apps and Games for iOS 8 au promovat aceasta aplicatie cu functionalitate grozava. Mai mult decat atat, daca ne uitam la OS X, atunci vedem ca in Yosemite centrul de notificari include un widget preinstalat, deci creat chiar de Apple, care permite efectuarea de calcule.

Marea problema in toata aceasta ecuatie este linia directoare ambigua a extensiilor pentru aplicatii, pe care Apple a publicat-o odata cu iOS 8 si implementarea acestei functionalitati. Prin anuntarea dezvoltatorilor ca widget-urile pentru centrul de notificari trebuie sa aibă o interfata „simpla si optimizata”, un numar restrans de elemente interactive si sa nu fie o „mini-versiune a aplicatiei”, Apple nu le spune in mod direct dezvoltatorilor cu exactitate ce pot oferi aplicatiile si ce inseamna o interfata „complicata” sau un numar „mare” de elemente interactive.

PCalc nu este prima aplicatie a carei widget este respins de catre Apple dupa publicare. Launcher instala in centrul de notificari un widget care oferea utilizatorilor scurtaturi catre actiuni comune, cum ar fi efectuarea de apeluri telefonice, deschiderea unor aplicatii sau partajarea rapida a unor informatii. Ei bine, dupa ce a fost acceptat pe App Store si a putut fi instalat de catre utilizatori, Apple a decis ca dezvoltatorii Launcher trebuie sa retraga widget-ul de pe App Store pentru ca ii incalca linia directoare.

In cazul in care folosesti PCalc, atunci trebuie sa stii ca vei mai avea widget-ul aplicatiei pana in momentul in care ea va primi prima actualizare care, cel mai probabil, il va elimina. Partea mai putin buna este ca widget-urile pentru calculator sunt, din punctul meu de vedere, foarte utile pentru multi dintre utilizatori.

  • PCalc pentru iPhone si iPad – 8,99€  – Cumpara acum
- Reclamă -