Apple Pay si primele pareri ale utilizatorilor care au folosit sistemul de plati

0
280

Pentru utilizatorii din Statele Unite ale Americii, Biblioteca foto iCloud sau functia de trimitere/primire a SMS-urilor pe iPad, HotSpot-ul instant ori celelalte imbunatatiri aduse de iOS 8.1 au fost trecute pe plan secund din cauza implementarii unei caracteristici noi, si mai importante. Apple Pay si-a facut in sfarsit locul in iOS 8, oferind utilizatorilor incepand cu data de 20 octombrie posibilitatea de a face plati in magazine mult mai rapid si sigur, direct de pe iPhone.

Cum sistemul este disponibil deja de cateva ore, mai multi utilizatori l-au incercat si si-au spus parerea despre modul in care functioneaza. Parerile au fost impartite nu pentru ca serviciul nu ar functiona foarte rapid, ci din cauza faptului ca unele institutii bancare de peste Ocean solicita parcurgerea unui proces de verificare pentru a permite folosirea cardului prin Apple Pay, in timp ce altele nu accepta deloc. O alta problema intalnita foarte devreme este legata de faptul ca angajatii magazinelor nu prea stiu de acest serviciu, cu toate ca stau la caserii dotate cu sisteme NFC in special pentru platile de tip contactless. Unii utilizatori au mai sesizat faptul ca este destul de ciudat sa platesti folosind iPhone-ul, dar aceasta situatie se va schimba atunci foarte multi vor incepe sa foloseasca Apple Pay, iar oamenii de la caserii se vor obisnui si ei (in Romania vor trebui, inainte de toate, sa se obisnuiasca toti cu faptul ca exista posibilitatea de a face plati cu cardul).

Observam ca problemele initiale nu sunt generate de sistemul in sine, ci de parti terte sau de modul in care unele lucruri functioneaza. Chiar daca utilizatorii americani pot sa efectueze plati de pe mobil prin Apple Pay si cu totii admit faptul ca sistemul este unul extrem de rapid, el este in continuare ingreunat de faptul ca trebuie sa introduca singuri suma platita in POS, precum si sa arate casierului confirmarea platii (doar in cazul unor magazine).

In exemplul de mai sus, cei de la Walgreens a publicat un clip video in care arata modul in care serviciul functioneaza intr-unul dintre magazinele lor. Procesul de achizitionare in sine decurge foarte rapid si poate chiar mai rapid decat ai folosi numerar pentru a achizitiona ceva. In schimb, in exemplul de mai jos, un utilizator de iPhone 6 a incercat sa efectueze o plata la McDonalds. Aici veti observa ca sistemul nu a functionat din prima si nu din cauza unei erori software, ci din cauza angajatei care, emotionata fiind ca este filmata, a uitat sa apese pe un buton

Cei de la ABC News au reusit sa mearga la cumparaturi cu Eddy Cue, directorul departamentului Software si Servicii Internet din cadrul Apple pentru a vedea cum functioneaza noul sistem de plati pentru mobil. Eddy a demonstrat jurnalistilor ca o simpla scanare a amprentei este suficienta pentru a efectua o plata intr-un mediu extrem de sigur si privat, iar un sunet de confirmare este emis pentru a te anunta ca totul a descurs fara probleme. Tot el afirma ca isi doreste sa aibă mai multe pe telefon, de la Cartea de Identitate si pana la Permisul de Conducere, dar considera ca Apple Pay este o parte din viitorul in care si acestea ar putea fi incluse.

Apple Pay este un mare pas inainte si sper ca Apple sa-i extinda disponibilitatea si in alte tari decat SUA pentru a-l transforma intr-o adevarata rezolutie in sistemele de plati.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.