Apple doreste sa isi tripleze nivelul de securitate angajandu-l pe Stephen Colbert

0
83

Atunci cand a venit in fruntea de director general al Apple, Tim Cook si-a propus sa dubleze nivelul de securitate din jurul produselor pe care compania sa urma sa le lanseze. Acest lucru s-ar fi tradus in mod normal prin imposibilitatea ca noi sa mai vedem imagini spion cu produsele Apple nelansate. Ce s-a intamplat? Exact pe dos. Doar daca ne uitam la iPhone 6, vom observa ca au aparut sute de imagini care au acoperit aproape fiecare dintre componentele terminalului, ba chiar s-a ajuns pana intr-acolo incat un dispozitiv functional a fost prezentat in detaliu inainte de a fi prezentat.

Am putea spune ca Tim Cook a esuat lamentabil in a realiza obiectivul propus. Dar el nu se cedeaza. Cum „noul Apple” este mult mai glumet decat pana acum, conferinta de pe 16 octombrie a oferit, pe langa prezentarea noilor dispozitive iPad Air 2, iPad mini 3 si iMac cu ecran Retina 5K, precum si iOS 8.1 si OS X Yosemite, mai multe momente comice. Unul dintre acestea il are in centru pe Craig Federighi, directorul departamentului software al Apple, si realizatorul TV Stephen Colbert.

Federighi a considerat ca pentru a demonstra modul in care functioneaza caracteristica de efectuare a apelurilor telefonice de pe iPad si Mac ar trebui sa il sune pe noul „Director pentru Secret” al Apple – Stephen Colbert. Cei doi au oferit un moment amuzant evidentiind cateva dintre masurile pe care le va lua Apple pentru a-si creste nivelul de secret din jurul produselor sale. Mai exact, masurile luate pentru „triplarea secretului”.

„Salut, Fermecatorule Rosu, aici este Granny Smith, terminat” a spus Federighi, determinandu-l pe Colbert sa continue cu intrebarea conspirationala „Este veverita in cos?”. Acesta din urma a continuat meditand asupra titlului functiei de sef a secretului pe care o ocupa. Cantarind mai bine problema, el a considerat ca titlul „Director pentru secret” nu este suficient de impunator, sugerand schimbarea lui cu „Comandantul Aliat Suprem al Supersecretului” sau „Cancelarul intergalactic” ar fi potrivita.

In noua functie ultrasecreta a lui, Colbert si-a permis chiar si sa faca presiuni asupra lui Federighi pentru a finaliza odata Apple Watch. „Stii ca ceea ce vad cand ma uit la incheietura mainii mele – este incheietura mainii mele. Cioc, cioc! Am pofta de ceva bijuterii” a spus el.

Discutia celor doi a starnit rasetele celor din sala, iar la revenirea sa pe scena, Tim Cook a declarat ca spera ca Stephen Colbert sa faca o treaba mai buna decat el in ceea ce priveste pastrarea secretelor. Pe parcursul conferintei, Apple a prezentat si cateva imagini „exclusive” care ne prezinta cat de bine sunt pazite acum laboratoarele Apple si ce saluturi complicate sunt nevoiti sa stie angajatii. De asemenea, compania a dezvaluit ca viitorul sau campus va fi, de fapt, o racheta spatiala care va putea zbura.

Evident, tot ceea ce este mai sus e o autoironie facuta de Apple si Tim Cook.

- Reclamă -