Apple face cateva imbunatatiri care vor atrage autorii sa publice mai multe carti in iBooks

0
301

Inca de la lansarea iPhone 4 compania Apple ofera aplicatia iBooks alaturi de un magazin/librarie virtuala de unde utilizatorii isi pot descarca sau cumpara carti pe care sa le citeasca ulterior in cadrul aplicatiei. Disponibila atat pe iOS, cat si pe OS X (incepand cu Mavericks), iBooks a generat un interes mare din partea editurilor din tarile dezvoltate, insa nu acelasi lucru se poate spune si de Romania, unde abia daca gasesti cateva zeci de carti pe romana.

In ideea de a atrage mai multe edituri si chiar mai multi autori catre propriul magazin, dar si de a determina utilizatorii sa foloseasca aplicatia iBooks, Apple nu doar ca a preinstalat-o in iOS 8 pe orice iPhone sau iPad, dar a venit acum cu o serie de schimbari si imbunatatiri interesante pentru programul iBooks. Printr-un e-mail trimis autorilor, Apple noteaza ca 95% dintre cartile trimise spre publicare sunt revizuite si publicate in doar o zi lucratoare, iar autorii pot acum sa ceara pana la 250 de coduri promotionale pentru o singura carte astfel incat sa o poata oferi gratuit unui numar mai mare utilizatori (critici, bloggeri si nu numai) care ajuta la dezvoltarea si promovarea cartii. Mai mult, incepand de acum toate capturile de ecran pentru carti pot fi publicate si actualizate chiar si dupa ce cartea a fost publicata la vanzare pe iBooks (in sfarsit).

Alaturi de acest e-mail trimis autorilor de carti, compania Apple a mai publicat recent o actualizare importanta pentru un instrument pe care ei il pot folosi. Aplicatia iBooks Author, locul in care poti scrie si/sau aranja in pagina orice carte, a primit in a doua parte a acestei luni o actualizare pe App Store. Dintre noutatile aduse de versiunea 2.2 a aplicatiei iBooks Author amintim: posibilitatea de a importa fisiere ePub, posibilitatea de a importa fisiere Adobe InDesign IDML, noi sabloane, noi hiper-legaturi si diferite imbunatatiri legate de cum functioneaza anumite caracteristici.

  • iBooks Author pentru iPhone si iPad – Gratuit – Descarca acum

iTunes Connect, platforma folosita pentru publicarea continutului pe iBooks Store, a primit recent o actualizare aduresata utilizatorilor de iPhone si iPad. Noua versiune a iTunes Connect ofera compatibilitate cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus, precum si posibilitatea de a te loga in contul iTunes folosind amprenta si Touch ID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.