Xcode – programul prin intermediul caruia dezvoltatorii pot scrie si publica pe App Store si Mac App Store aplicatii – primea la jumatatea lunii septembrie o actualizare majora care introducea numai o parte dintre functiile pe care Apple le-a testat in vara cu dezvoltatorii. In completarea acelei actualizari vine Xcode 6.1 lansat de catre Apple saptamana aceasta pe Mac App Store pentru a intregi compatiobilitatea cu noile sisteme de operare.

Xcode 6.1 vine, in primul rand, cu SDK-urile OS X Yosemite, iOS 8.1 si OS X 10.9 Mavericks, permitand dezvoltatorilor sa isi optimizeze aplicatiile in special pentru aceste trei versiuni ale sistemelor de operare. Mai mult, limbajul de programare Swift este acum disponibil atat pntru proiectele iOS, cat si pentru cele adresate OS X. Alaturi de cele susmentionate, Xcode 6.1 aduce „playground-uri” care aduc compatibilitatea OS X Yosemite cu AppKit si alte framework-uri specifice Mac-urilor. Mai mult, actualizarea ofera si cateva noutati pentru Swift, functionalitatea Swift REPL fiind integrata in depanatorul Xcode pentru inspectarea si manipularea aplicatiei care ruleaza, iar instrumentul de comanda „swift” va activa rularea programului Swift din „invelis”. La final, versiunea 6.1 a Xcode pentru iPhone si iPad include storyboard-uri pentru OS X care permit desenarea fluxului intregii interfete pentru Mac pe o singura canava.

Pentru a face actualizarea la versiunea 6.1 a aplicatiei Xcode, trebuie sa deschideti App Store, sa faceti clic pe sectiunea Updates, iar apoi clic pe butonul Update situat in dreptul titluluiDaca nu aveti aplicatia descarcata, accesati linkul de mai jos pentru a o descarca acum:

 

- Reclamă -