Rata de adoptie a iOS 8 inregistreaza o crestere destul de mica in comparatie cu iOS 7

0
167

fiksu_ios_8_adoptioniOS 8 este disponibil pentru toti utilizatorii de iPhone, iPad si iPod touch inca de ieri, 17 septembrie. Data fiind aceasta lansare, ieri traficul pe Internet a inregistrat o crestere semnificativa in majoritatea regiunilor de pe glob, foarte multi posesori inghesuindu-se la propriu pe serverele Apple sa descarce cea mai recenta versiune a sistemului de operare, ceea ce a provocat intarzieri in procesul de descarcare si multiple amanari (pentru prima data Apple a creat un sistem de coada electronica, dispozitivele fiind actualizate pe rand, atat de multe cat permit serverele, si nu pe masura ce au utilizatorii lor au selectat sa descarce si actualizeze la iOS 8).

Chiar daca a generat un interes imens, asa cum era de asteptat, iOS 8 nu ne surprinde inca in ceea ce priveste rata de adoptie. Mai multe companii de publicitate si cercetare au inregistrat rata de adoptie prin intermediul aplicatiilor sau a dispozitivelor folosite pentru accesarea platformelor lor, aratandu-ne ca iOS 8 are o rata de adoptie cu aproape 50% mai mica decat iOS 7 in aceeasi perioada de timp.

Cei de la Fisku ne arata ca iOS 8 are o rata de adoptie de 7,92 procente dupa primele 18 ore de la lansare, in timp ce iOS 7 avea aproape 17 procente rata de adoptie dupa acelasi timp. Mai mult decat atat, din graficul lor reiese ca iOS 6 a avut, de asemenea, o crestere a ratei de adoptie mai mare decat iOS 8, iar acest lucru poate fi destul de ingrijorator pentru Apple.

Datele unor companii cum ar fi Mixpane, Appsee, Tapjoy si nu numai arata cam acelasi lucru si este cat se poate de clar faptul ca iOS 8 nu atrage atat de tare publicul precum versiunea iOS lansata anul trecut.

Motivul pentru care utilizatorii nu se prea inghesuie sa faca trecerea la iOS 8 este probabil legat de numarul noutatilor. Majoritatea functiilor notabile sunt oferite dezvoltatorilor de aplicatii si utilizatorilor care detin nu doar un singur dispozitiv, iar aparitia unui numar mai mare de aplicatii optimizate pentru noua versiune a iOS va determina, cel mai probabil, un numar si mai mare de utilizatori sa faca trecerea la iOS 8. Desigur, cea mai recenta versiune a sistemului de operare nu poate fi comparata cu iOS 7 in ceea ce priveste schimbarile vizuale, foarte multi utilizatori asteptand anul trecut sa intre in posesia celei mai drastice schimbari facute in iOS de la lansarea sistemului de operare.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.