Apple si U2 lucreaza la o modalitate de crestere a vanzarilor de muzica digitala

0
101

Apple si U2 colaboreaza de foarte mult timp impreuna – inca de pe vremea in care Steve Jobs lansa o editie limitata de iPod U2 ce avea carcasa semnata de toti membrii trupei irlandeze -, iar relatiile dintre compania americana si formatia din Dublin par sa se fi incalzit si mai mult in ultimul timp. U2 si Apple ofera gratuit tuturor celor care au un ID Apple cel mai recent album al lor, „Songs of Innocence”, ca parte a unei colaborari mai extinse, care ar fi costat gigantul american in jur de 100 de milioane de dolari.

Potrivit revistei Time, una dintre ramurile colaborarii dintre Apple si U2 are ca si obiectiv cresterea vanzarilor de muzica digitala. Bono, solistul trupei irlandeze, a declarat pentru revista Time ca spera ca noul format digital la care se lucreaza sa fie atat de irezistibil incat sa poata determina din nou utilizatorii sa cumpere muzica – atat albume intregi, cat si anumite piste din ele. Mai mult decat atat, acesta a declarat ca nu doar U2 va castiga de pe urma proiectului secret pe care ei il au cu Apple, ci si intreaga industrie muzicala, multi dintre artisti castigand putini bani deoarece nu sunt atat de consacrati si nu sustin atatea concerte live precum trupa irlandeza.

Se stie de cateva luni ca Apple lucreaza intens la modalitati prin care sa creasca vanzarile de continut digital si cu atat mai mult de muzica, iar o foarte buna confirmare in acest sens a venit in urma achizitiei companiilor Beats Electronics si Beats Music cu toti oamenii lor extrem de experimentati in domeniul muzical.

Fructul colaborarii dintre Apple si U2 ar trebui sa se vada cat de curand si sunt tare curios sa vad cum vor fi determinate sute de milioane de oameni care descarca muzica gratuit sa o cumpere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.