Apple a lansat Safari 7.1 pentru OS X Mavericks

0
136

safari 7.1Dupa o perioada de testare care s-a intins pe parcursul a doua luni de zile si la cateva ore dupa ce a publicat OS X 10.9.5 in versiunea finala, Apple a lansat sub forma unei actualizari software si Safari 7.1 pentru toti utilizatorii de Mac-uri cu OS X Mavericks. Aceasta este cea mai importanta actualizare pe care browser-ul o primeste in versiunea dedicata special pentru Mavericks, actualizarea incluzand cateva imbunatatiri semnificative „sub capota”, pe langa cele care ii intereseaza pe toti utilizatorii si sunt mentionate mai jos.

Potrivit Apple, Safari 7.1 este recomandata tuturor utilizatorilor de OS X Mavericks deoarece contine imbunatatiri pentru intimitate, compatibilitate cu iste-urile web si securitate. Cele mai importante noutati sunt:

  • Adaugarea motorului de cautare DuckDuckGo ca si optiune integrata pentru campul de cautare (alternativa a Cautare Google, Bing si Yahoo Search). Disponibil si in iOS 8 in aplicatia Safari, DuckDuckGo este un motor de cautare care nu inregistreaza traficul facut de catre utilizatori, oferind utilizatorilor o mai buna intimitate pe internet
  • Toate cautarile efectuate prin motorul de cautare al Yahoo sunt acum criptate
  • Compatibilitatea functiei Cititor cu site-urile web este imbunatatita
  • Compatibilitatea sistemului de auto-completare cu site-urile web este, de asemenea, imbunatatita

Mai multe detalii despre actualizarile de securitate incluse in aceasta versiune a browser-ului sunt disponibile aici.

Actualizarea browser-ului poate fi efectuata prin sistemul Actualizare software al OS X (Meniu Apple>Actualizare software>Update), insa este de retinut un aspect important. Safari 7.1 nu poate fi descarcat decat pe computerele care ruleaza OS X 10.9.5, deci daca ai instalata o versiune mai veche a sistemului de operare va trebui intai sa efectuezi actualizarea la 10.9.5 pentru ca abia apoi sa beneficiezi de actualizare.

- Reclamă -