Inginerii companiei Apple par sa nu fi reusit sa termine la timp toate functiile noi si nici sa le perfectioneze pe cele oferite dezvoltatorilor de aplicatii. Daca Galeria foto iCloud este una dintre functiile principale ale iOS 8 care nu mai este promovata intens de Apple, iar in versiunea finala a sisstemului de operare este mentionat faptul ca ea este disponibila inca in beta, platforma pentru sanatate, HelathKit are si ea cateva probleme majore. Chiar inainte ca versiunea finala a iOS 8 sa fie lansata de catre compania americana, mai multi dezvoltatori de aplicatii au descoperit faptul ca aplicatiile lor optimizate pentru aceasta platforma au fost retrase de pe App Store fara a fi anuntati in prealabil.

Retragerea acestor aplicatii reduce din utilitatea aplicatiei Sanatate in prima versiune a iOS 8 – una dintre functiile cheie ale sistemului de operare – deoarece aceasta isi procura o parte dintre datele despre sanatate si fitness si de la aplicatiile tertilor, dar si ridica semne de intrebare in comunitatea dezvoltatorilor care nu stiu unde si daca au gresit. Pentru ca au existat un val mare de intrebari, cei de la Apple au confirmat pentru un jurnalist al Financial Times ca a descoperit in ultimul moment o eroare in interiorul HealthKit, acesta solicitand o corectura iminenta. Din pacate, corectura respectiva nu este chiar atat de simpla, iar aplicatiile cu HealthKit vor ajunge pe App Storte abia spre sfarsitul acestei luni.

Folosind HealthKit, dezvoltatorii pot permite aplicatiei Sanatate din iOS 8 sa afiseze mai multe informatii utile despre starea de sanatate a utilizatorilor si conditia lor fizica – cu sau fara folosirea unui accesoriu tert – iar propriei lor aplicatii sa preia mai multe date despre sanatatea utilizatorului. Regulile in ceea ce priveste confidentialitatea datelor folosite in platforma sunt cat se poate de stricte si nu este exclus ca o posibila vulnerabilitate sa fi fost decoperita in ultimul moment.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.