Primele aplicatii compatibile cu iOS 8 incep sa fie publicate pe App Store

0
583

Maine, 17 septembrie, Apple va lansa versiunea finala a iOS 8 pentru iPhone, iPad si iPod touch, ceea ce se traduce automat prin faptul ca toti posesorii de iPhone 4s (sau un model de iPhone mai recent), iPad 2 (sau un model de iPad ori iPad mini mai recent) si iPod touch generatia a 5-a vor putea gratuit sa descarce si instaleze cea mai recenta versiune a iOS pe propriile terminale. Si pentru ca majoritatea aplicatiilor de pe App Store sunt compatibile momentan cu iOS 7 sau, cel mult, iOS 7.1, Apple a rugat inca de saptamana trecuta pe dezvoltatorii de aplicatii sa trimita spre revizuire actualizarile aplicatiilor pentru iOS 8 astfel incat ele sa fie publicate in timp util pentru actualizare.

Pe App Store au inceput deja sa apara actualizari pentru foarte multe dintre aplicatiile disponibile, compatibilitatea cu iOS 8 fiind listata de catre dezvoltatori in dreptul celor mai multe dintre noile versiuni. Cel putin in ultimele 24 de ore numarul aplicatiilor compatibile cu iOS 8 a crescut simtitor, iar in zilele / saptamanile care urmeaza multe dintre aplicatii vor primi actualizari de compatibilitate sau care includ si cateva dintre noile functionalitati oferite de cea mai recenta versiune a sistemului de operare.

Nota: Majoritatea aplicatiilor optimizate pentru iOS 7 functioneaza fara probleme in iOS 8 (chiar si fara a primi actualizari de compatibilitate).

Extensiile se numara printre functiile de care cei mai multi dezvoltatori vor sa beneficieze in iOS 8 (ele permit extinderea functionalitatii unei aplicatii si la alte aplicatii preinstalate sau de la terti), insa si printre acele functii care au probleme de functionare inca de la inceput. Potrivit MacRumors, multi dezvoltatori au descoperit dupa publicarea actualizarilor pentru iOS 8 ca extensiile incluse in aplicatiile lor nu functioneaza asa cum ar trebui. Aplicatii precum OmniFocus 2 pentru iPhone si PCalc au astfel de probleme cu extensiile imediat dupa actualizare si inca nu se stie daca vinovata este versiunea Golden Master a iOS 8 sau iOS 8.0 in general.

Potrivit dezvoltatorilor, problemele legate de functionarea corecta a extensiilor pot fi indepartate de catre Apple fara a le mai solicita publicarea inca a unei actualizari pentru aplicatiile lor, iar compania americana ar avea timp suficient pentru a face modificarile necesare in timp util.

Este recomandat, chiar daca nu ai instalat iOS 8, sa actualizezi toate aplicatiile compatibile cu aceasta versiune a iOS (acceseaza App Store>Updates) inainte de a face si actualizarea sistemului de operare pentru a nu exista riscul pierderii vreunei date. Pentru mai multe informatii si trucuri extrem de utile inainte de a instala iOS 8, citeste articolul:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.