Iata cum functioneaza iOS 8 GM sau beta pe iPhone 4s, iPad 2 si iPad 3 (Video)

0
2620

iOS 8 va fi lansat in versiunea finala maine, 17 septembrie, ceea ce inseamna ca foarte curand toti utilizatorii de iPhone (4s sau mai recent), iPad (2 sau mai recent), iPad mini si iPod touch generatia a 5-a il vor putea instala pe propriile dispozitive. Data fiind aproprierea foarte mare de lansarea versiunii finale a sistemului de operare si experienta din alti ani avuta de posesorii celor mai vechi dispozitive compatibile cu noile versiuni ale iOS, probabil ca cei care detineti iPhone 4s si iPad 2 va intrebati cat de bine ruleaza noua versiune a sistemului de operare pe aceste dispozitive.

Nota: Dispozitivul din video este iPad 2 si ruleaza iOS 8 beta 1. Versiunea finala a iOS 8 este in mod cert mai stabila si pe acest dispozitiv.

Intrebarea este una cat se poate de legitima avand in vedere ca cipul dual core A5 si cei 512 MB de RAM pe care ii au cele doua dispozitive nu sunt probabil chiar atat de suficienti pentru a rula fara probleme o versiune a iOS creata pentru cipul A8 al iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Dar nu numai iPhone 4s si iPad 2 sunt in discutie.

Nota: Primul dispozitiv iPhone 4s (cel din stanga) ruleaza iOS 8 beta 4, iar al doilea ruleaza iOS 7.1.2. Versiunea finala a iOS 8 ar putea sa aibe performante mai bune pe acest dispozitiv.

iPod touch generatia a 5-a, iPad mini (prima generatie) si iPad generatia a 3-a au, in mare, cam acelasi hardware vechi de 3 ani de zile si care va face un efort imens pentru a oferi utilizatorilor acestor dispozitive o experienta cat mai decenta pe ceea ce este, probabil, ultima versiune majora a iOS acceptata de ele – iOS 8.

Nota: Dispozitivul din video este iPad 3 si ruleaza iOS 8 GM.

Nota: Dispozitivul din video este iPod touch generatia a 5-a si ruleaza iOS 8 beta 5. Versiunea finala a iOS 8 ar putea sa aibe performante mai bune pe acest dispozitiv.

Raspunsul la intrebare este dificil de dat momentan, insa am cautat pe YouTube o serie de videoclipuri care sa ne prezinte modul in care functioneaza iOS 8 pe fiecare dintre aceste dispozitive. Momentan vorbim despre iOS 8 Golden Master (versiunea finala a iOS pe care dezvoltatorii o pot descarca si testa inca de saptamana trecuta) sau versiuni beta precedente ale iOS 8 (deci mai putin stabile). Chiar daca nu toate videoclipurile de mai sus si mai jos sunt in limba engleza si nici filmate foarte profesionist, fiecare ar trebui sa iti faca o idee cat mai buna asupra modului in care va rula iOS 8 pe dispozitivul tau.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yhtjSM81uM4

Nota: Dispozitivul din video este iPad mini (prima generatie) si ruleaza iOS 8 beta 5. Versiunea finala a iOS 8 ar putea sa aibe performante mai bune pe acest dispozitiv.

Raspunsul pe care pot eu oferi la intrebarea legata de actualizarea unui iPhone 4s, iPad 2 sau a altui dispozitiv cu cip A5 (A5X), precum si recomandarea, este sa eviti macar prima versiune a iOS 8.0 si sa le astepti pe cele viitoare care vor aduce diverse alte imbunatatiri inclusiv pentru dispozitivele mai vechi. Desigur, nimeni nu te poate opri sa faci actualizarea, ba dimpotriva in privinta noutatilor si a securitatii chiar o recomand tuturor, insa marea problema este ca odata instalat iOS 8 pe un dispozitiv iOS, vei ramane cu aceasta versiune (nu va mai exista posibilitatea de a reveni la iOS 7, de exemplu). Daca, insa, decizi sa faci actualizarea, nu uita sa urmezi articolul mentionat mai jos pentru a o face cat se poate de corect si fara a intampina probleme:

Legat de iPhone 5 – sau modelele mai noi de iPhone -, iPad 4 – sau modelele mai noi – si iPad mini cu ecran Retina, posesorii acestor dispozitive pot face actualizarea fara probleme. Cipul A6 nu va dezamagi, iar performantele dispozitivelor vor ramane similare cu cele din iOS 7, de exemplu (cipul A7 se va descurca, evident, si mai bine). Testand toate versiunile beta ale iOS 8 pe un iPhone 5 nu pot sa va spun decat ca am ramas placut surprins de faptul ca performantele acestui dispozitiv au ramas constant la fel de bune ca si in iOS 7.1 (autonomia bateriei nu o pot discuta, deoarece este o chestiune subiectiva, iar ea a fost subiectul a numeroase imbunatatiri pe parcursul perioadei de testare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.