Apple a incercat mereu sa implementeze pe dispozitivele sale modemuri care sa fie compatibile cu retelele cator mai multi dintre operatorii din intreaga lume. iPhone 4s a fost “telefonul lumii”, un singur model fiind compatibil cu toate retelele 3G din intreaga lume. Odata cu lansarea iPhone 5, insa, si implementarea unor cipuri LTE pe iPhone, Apple a inceput din nou sa comercializeze un numar mare de modele de iPhone, ele fiind adresate diferitor tari si operatori de pe glob. iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cele mai noi dispozitive din gama iPhone, aduc cateva imbunatatiri notabile pentru acest aspect, care ne intereseaza pe toti.

Noile dispozitive iPhone accepta mai multe benzi 4G / LTE decat orice model de iPhone precedent si chiar decat orice telefon inteligent prezent pe piata. Pana la 20 de benzi LTE sunt acceptate acum de fiecare model de iPhone 6, ceea ce inseamna ca terminalul tau va fi compatibil cu retelele mai multor operatori din intreaga lume (acest lucru este util mai ales atunci cand calatoresti). In total, Apple a creat 2 modele de iPhone 6 si 2 modele de iPhone 6 Plus (si nu 5 modele ca si la iPhone 5s si iPhone 5c), fiecare fiind compatibil cu 20 de benzi LTE. Ei bine, pe noi ne intereseaza modelele care sunt compatibile cu benzile LTE folosite de operatorii din Romania.

In cadrul acestei pagini gasiti modelele de iPhone 6 si retelele cu care sunt compatibile. Fiindca nu va fi lansat prea curand si in Romania, pagina nu include detalii in legatura cu modelele compatibile cu retelele operatorilor nostri. Cu toate acestea, insa, americanii mentioneaza modelele de iPhone 6 si iPhone 6 Plus compatibile cu retelele catorva dintre operatorii din Europa. Modelul A1586 de iPhone 6 si A1524 de iPhone 6 Plus sunt compatibile cu retelele operatorilor din Germania, Franta sau Marea Britanie si exista sanse foarte mari ca si in Romania aceleasi modele sa fie compatibile cu retelele 4G ale operatorilor nostri.

Celelalte doua modele de iPhone 6 si iPhone 6 Plus – A1549, respectiv A1522 – nu doar ca sunt compatibile numai cu retelele unor operatori din tari precum Statele Unite ale Americii, Canada si Puerto Rico, dar au disponibile si modele CDMA, care nu mai sunt folosite decat in tarile respective, precum si alte state din America de Sud. De regula, modelele de iPhone compatibile cu retelele CDMA nu sunt compatibile si cu retelele LTE din Europa.

Acestea fiind spuse, sunt aproape sigur, ca modelele A1586 de iPhone 6 si respectiv A1524 iPhone 6 Plus vor fi compatibile cu retelele operatorilor Orange, Vodafone si Cosmote (Telekom) din Romania. Asta inseamna ca daca vei dori sa iti iei iPhone 6 imediat dupa ce va fi pus in vanzare de catre Apple, saptamana viitoare, ar fi recomandat sa verifici ce model are pentru a te asigura ca vei putea accesa si internetul prin 4G oferit de Orange, Vodafone si Cosmote (Telekom) – toate modelele de iPhone 6 iti permit sa accesezi retelele 3G, insa. Retine, de asemenea, ca si in Statele Unite se comercializeaza modele de iPhone 6 compatibile cu retelele de la noi.

1 COMENTARIU

  1. Undeva prin noiembrie ar trebui sa fie disponibile si la noi modelele de iPhone 6, nu de alta dar sa prinda si romanii noul iPhone in timpul sarbatorilor de iarna. Ramane de vazut insa daca producatorul va face cererii din acest final de an.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.