Iata la ce pret este disponibil iPhone 6 si iPhone 6 Plus in Europa si care ar putea fi pretul in Romania

0
2709

iphone6p-silver-select-2014_GEO_EMEA_LANG_DE

iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost prezentate de catre Apple in cursul noptii trecute si vorbim despre doua dintre cele mai avansate modele de iPhone gandite de catre Apple pana acum. Noile dispozitive vin cu un design complet refacut si o multime de imbunatatiri la interior sau functii complet noi pe care utilizatorii le vor indragi. Tot conferinta de ieri aducea si primele mentiuni in legatura cu pretul si lansarea iPhone 6, afland pe atunci ca cel mai accesibil model va fi disponibil la acelasi pret ca si iPhone 5s in momentul lansarii.

[quote_center]Lansarea in Romania – o necunoscuta[/quote_center]

Acum, insa, Apple a inceput sa isi actualizeze magazinele din intreaga lume pentru a oferi detalii despre terminal si pretul la care va fi disponibil. Pentru inceput, trebuie specificat ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi lansate simultan pe data de 19 septembrie, insa o sesiune de precomenzi va incepe inca de pe 12 septembrie (adica de vineri). Pe 19 septembrie terminalele nu vor ajunge decat in 10 tari din aceasta lume – Statele Unite ale Americii, Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Marea Britanie, Puerto Rico si Singapore – iar in alte 145 de tari va fi disponibil pana la finele acestui an. Din pacate, compania americana nu a suflat niciun cuvant in legatura cu data lansarii celor doua modele de iPhone in alte tari si cu atat mai putin in Romania (la noi va ajunge oficial, probabil, la sfarsitul lui octombrie sau inceputul lui noiembrie).

[quote_right]Acelasi pret de lansare ca si iPhone 5s[/quote_right]Pretul de lansare a fost si el anuntat de catre Apple nu doar pentru SUA, ci si pentru Europa. In Germania, de exemplu, pretul iPhone 6 este de 699 €, in versiunea de 16 GB si creste cu 100 € pentru fiecare versiune superioara (64 GB sau 128 GB), ajungand, deci, la 899 € in versiunea cea mai de top. iPhone 6 Plus este mai scump cu 100 € in fiecare versiune decat modelul mai mic. Asadar, iPhone-ul de 5,5 inch are un pret de plecare de 799 € si ajunge pana la 999 € in versiunea de 128 GB. De remarcat este ca nu exista o versiune de 32 GB, si, astfel, versiunea de 64 GB este mai accesibila decat in trecut.

Captură de ecran din 2014.09.10 la 10.54.37

Convertind cei 699 € in lei, vom observa ca iPhone 6 de 16 GB costa putin peste 3.000 de lei, in timp ce iPhone 6 Plus de 16 GB costa putin peste 3.500 de lei si ajunge pana la 4415 lei in versiunea de 128 GB. Asta inseamna ca iPhone 6 va fi disponibil intr-o versiune mai scumpa decat orice pret maxim atins de terminal pana acum. Chiar daca la Apple Store pretul este de 3.000 de lei, magazinele din Romania ne putem astepta sa comercializeze cel mai ieftin model (iPhone 6 16 GB) la aproximativ 3.500 de lei in primele luni, mai ales ca cererea va fi mare, iar stocurile restranse.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor ajunge, in mod cert, si in Romania imediat dupa ce va fi lansat de catre Apple in cele 10 tari mentionate anterior. Preturile, insa, vor fi unele exorbitante si s-ar putea sa nu gasesti o versiune mai ieftina de 4.000 de lei. Aici mai intervine inca o problema: exista doua modele de iPhone 6 si iPhone 6 Plus si dintre acestea doar unul este compatibil cu retelele 4G din Romania (neanuntat de catre Apple inca)

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.