iOS 8 este cea mai recenta versiune majora a sistemului de operare pentru iPhone, iPad si iPod touch, ea fiind prezentata de catre Apple in cadrul unui eveniment special ce a avut loc pe data de 2 iunie (Citeste prezentarea iOS 8 si descopera toate noutatile pe care le aduce). Astazi, 9 septembrie la doua o luna distanta de lansarea celei de-a cincea versiuni beta a iOS 8 si la trei luni distanta de lansarea primei versiuni beta a iOS 8, compania Apple a publicat versiunea finala a iOS 8 sub forma Golden Master, ea fiind disponibila, deci, doar pentru dezvoltatorii de aplicatii care, ca de obicei, au acces prioritar. Versiunea finala a iOS 8 – cea adresata utilizatorilor – va fi lansata pe 17 septembrie, dupa cum ne-a anuntat Apple.

iOS 8 GM aduce pe iPhone, iPad si iPod touch corecturi de probleme, imbunatatiri pentru performante si mici retusuri ale unor elemente de design, iar mai multe detalii despre fiecare schimbare in comparatie cu celelalte versiuni beta veti ceva mai jos in cadrul acestui articol.

Nota: iOS 8 GM nu poate fi restaurat la o versiune precedenta a iOS, asa ca ar fi recomandat sa nu il descarci inca daca nu esti dezvoltator si ai doar UDID-ul inregistrat in contul unui dezvoltator – mai ales daca detii un model mai vechi de iPhone sau iPad.

Pentru a face actualizarea la iOS 8 GM va trebui sa accesati portalul dedicat dezvoltatorilor si sa descarcati fisierul .ipsw destinat modelului de iPhone, iPad sau iPod touch pe care il detineti, apoi sa il instalati prin iTunes (linkurile directe de descarcare sunt disponibile mai jos). Dezvoltatorilor de aplicatii care au instalat iOS 8 beta 5 pe propriile terminale le este recomandat sa faca actualizarea la iOS 8 GM pentru ca cea mai noua versiune este stabila si lipsita de probleme (aproape in totalitate – este o versiune finala, totusi) decat cea anterioara ei. In continuare atentionam pe utilizatorii care nu sunt dezvoltatori si ale caror terminale nu sunt inregistrate (cu UDID-ul) in programul pentru dezvoltatori sa nu efectueze actualizarea la iOS 8, deoarece risca sa aibă iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul blocate si sa trebuiasca sa fie restaurate (citeste mai multe in cadrul acestui tutorial).

Nota: iOS 8 GM coincide cu versiunea finala a iOS 8 pe care Apple o va face publica saptamana viitoare, pe 17 septembrie.

iOS 8 GM – iata toate noutatile

Daca ai descoperit si alte noutati in iOS 8 GM, te rugam sa ne trimiti un mesaj la office@itutorial.ro.

  1. Pictograma Ceas are acele mult mai evidente. Pictograma aplicatiei Passbook a fost, de asemenea, actualizata pentru a face referire la noul sistem de plati Apple Pay cu toate ca el este disponibil doar pe iPhone 6. O modificare usoara a suferit si aplicatia Muzica, gradientul pictogramei sale fiind schimbat.ios-8-gm-225x400
  2. Au fost adaugate noi fundaluri spectaculoase;iphone-ios-8-1024x904
  3. O parte dintre pictogramele iCloud au fost actualizate;img_00011
  4. Xcode 6 Golden Master, Apple TV 7.0 Software Golden Master si Swift GM au fost, de asemenea lansate. In cazul Xcode si a limbajului de programare Swift, doar versiunile pentru iOS 8 sunt in Golden Master, actualizarile pentru OS X Yosemite urmand a fi lansate ulterior de catre Apple;
  5. A fost introdusa optiunea Passbook in panoul de control iCloud, care permite activarea/dezactivarea serviciului de plati Apple;ios-8-2
  6. Optiunea „Activare vocala” a fost inlocuita cu „Permiteti Hey Siri”. Practic acum este mai sugestiv ce activeaza optiunea respectiva;ios-8-3
  7. Dispozitivele iPhone si iPad vor putea furniza sugestii pentru imbunatatirea duratei de viata a bateriei.ios-8-1

Descarca acum iOS 8 GM pe iPhone si iPad

Atentie! Nu descarca iOS 8 GM pe iPhone, iPad sau iPod touch daca nu esti dezvoltator inregistrat in programul pentru iOS sau daca dispozitivul nu este inregistrat cu UDID-ul in contul unui dezvoltator, deoarece va fi blocat de catre Apple! Linkurile de mai jos sunt adresate special celor care sunt dezvoltatori sau ale caror terminale sunt inregistrate in conturile unor dezvoltatori si doresc sa descarce cea mai noua versiune a iOS 8 prin intermediul iTunes. Pentru a instala fisierul descarcat pe propriul dispozitiv cu iOS, va trebui sa urmati pasii mentionat mai jos:

In primul rand, pentru a face actualizarea la iOS 8 GM prin metoda “.ipsw”, va trebui sa aveti descarcat iTunes 11.1 sau o versiune ulterioara (descarca iTunes de aici). Dupa ce ati descarcat iTunes 11.1, tot ce va trebui sa faceti este sa alegeti din lista de mai jos modelul iOS dispozitivului dvs., iar apoi sa accesati iTunes de pe PC-ul sau Mac-ul dvs. In iTunes, accesati pagina care va afiseaza informatii despre terminalul dvs., apasati pe tasta Optiune/alt pe Mac sau Shift (in cazul Windows) si, tinand apasata aceasta tasta, sa apasati pe butonul Cauta actualizare sau Restaurare. Se va deschide o ferseastra care va afisa toate fisierele de pe computerul dvs.: cautati fisierul descarcat care are terminatia .ipsw si faceti clic pe el. Asteptati sa se instaleze noua versiune a iOS.

iPad

- Reclamă -