Apple a fost nevoita sa lanseze saptamana aceasta doua actualizari noi pentru iOS 8 – iOS 8.0.1 si iOS 8.0.2. Cele doua actualizari au fost lansate nu pentru ca angajatii Apple se misca intr-atat de rapid si rezolvao multitudine de probleme – pe care incontestabil iOS 8 le are – intr-un timp record, ci pentru ca iOS 8.0.1 a fost un dezastru. Unul asa cum nu am mai vazut de multi ani din partea companiei Apple. De la aplicatia Harti, mai precis, ce a fost introdusa in iOS in anul 2012.

Cum a fost posibil ca Apple sa lanseze o noua versiune a iOS si sa nu se asigure ca ea nu strica doua dintre functionalitatile de baza ale celor mai noi iPhone-uri? Foarte simplu. Potrivit celor de la Bloomberg, care citeaza persoane ce cunosc structura manageriala a Apple, acelasi manager de nivel mijlociu care s-a ocupat de calitatea Hartilor Apple a fost pus sa supravegheze si calitatea iOS 8.0.1.

Chiar daca fiascoul Hartilor Apple introduse in iOS 6 trebuia sa determine pe oricine sa concedieze intreaga echipa care a aprobat implementarea unei aplicatii si a unui serviciu complet nefinisate intr-un sistem de operare lucrat atat de atent, inclusiv pe managerul in cauza, iata ca Apple a fost blanda. Acesta nu doar ca nu a fost concediat, ci a fost promovat de la departamentul care se ocupa de harti la un departament mai important – iOS. Mai exact, el supravegheza o echipa de peste 100 de oameni din intreaga lume care este responsabila cu testarea noilor versiuni ale iOS inainte ca actualizarile sa fie lansate.

Tot Bloomberg vine si cu un argument care l-ar putea ajuta pe managerul ce lucreaza la compania americana de mai bine de 10 ani. Se pare ca inginerii care testeaza noile versiuni ale software-ului Apple nu primesc cele mai recente dispozitive iPhone decat dupa ce ele sunt disponibile pentru consumatori. Asta inseamna ca actualizarile pentru noile dispozitive nu sunt testate atat de riguros ca si cele pe dispozitivele mai vechi, si pot aparea erori atat de majore precum cea din prima actualizare primita de iOS 8 in numai o saptamana de disponibilitate (iOS 8.0.1 nu a afectat dispozitivele mai vechi de iPhone 6 sau altele decat iPhone).

iOS 8.0.1 a lasat toti posesorii de iPhone 6 si iPhone 6 Plus fara retea celulara si functionalitatea Touch ID, ceea ce inseamna ca telefoanele aveau principala lor functie inutilizabila. Actualizarea iOS 8.0.1 a fost retrasa dupa aproximativ o ora si un sfert, insa a fost disponibila suficient timp incat sa afecteze cateva zeci de mii de utilizatori, iar Apple sa fie nevoita sa lanseze intr-un timp record iOS 8.0.2 pentru a inlatura problemele respective, dar si pe celelalte cuprinse in actualizarea initiala.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.