Apple Watch si iPhone 6 au fost principalele vedete ale conferintei Apple de pe 9 septembrie, cele doua  trei, de fapt, dispozitive generand un interes extrem de mare din partea foarte multor oameni din intreaga lume. Alaturi de aceste doua produse noi si pe alocuri revolutionare, Apple a lansat tot ieri si un sistem de plati pentru mobil complet nou si care va fi poate primul astfel de sistem facut asa cum trebuie. Sistemul permite posesorilor de iPhone si Apple Watch sa efectueze cumparaturi din magazine fizice direct la punctele de plata, precum si cumparaturi autorizate de Touch ID in aplicatii de la terti dezvoltatori.

Apple a oferit presei posibilitatea de a testa noul sistem si de a se convinge ca functioneaza exact asa cum trebuie. Potrivit celor care l-au testat, sistemul functioneaza “incredibil de rafinat”, “este extrem de usor” de folosit pentru a face plati, dar si “inredibil de sigur” datorita unor tehnologii avansate ale Apple. Cititorul de amprente al iPhone 6 simplifica procesul de plati, simpla scanare a amprentei fiind suficienta pentru a autoriza o plata.

https://www.youtube.com/watch?v=ddi7JZCsBhM

Per total, parerile in legatura cu acest nou sistem al Apple sunt foarte pozitive, majoritatea celor care l-au testat ramanand impresionati de modul in care functioneaza. Cea mai mare problema, din punctul meu de vedere, este ca Apple Pay va fi disponibil pentru inceput doar in SUA si nimeni nu stie cand va fi extins la nivel global si in alte tari (in Romania nici nu ma mai gandesc…). Serviciul de plati va fi disponibil incepand din luna viitoare, fiind introdus printr-o actualizare a iOS 8, insa doar dispozitivele iPhone 6 si Apple Watch il vor putea accesa intrucat tehnologia NFC este necesara pentru functionarea lui.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.