Ani la randul, toata lumea a stiut ca Apple va lansa un ceas pe care il va denumi “iWatch”, insa cand, in sfarsit, acest produs a ajuns sa fie prezentat, compania americana ne-a surprins alegand denumirea “Apple Watch”. Noul ceas inteligent al companiei americane si-a facut aparitia in cursul noptii trecute, alaturi de iPhone 6 si iPhone 6 Plus, in cadrul uneia dintre cele mai asteptate conferinte ale Apple din ultimii ani. Apple a oferit mai mult o previzualizarea a ceasului sau, chiar si unitatile disponibile spre testare ruland doar o versiune demo a software-ului conceput special de compania americana pentru ecranul mic al unui astfel de dispozitiv. Pe langa toate noutatile Apple Watch ce sunt prezentate aici, produsul celor de la Apple ne mai pregateste cateva surprize pe care Apple nu le-a mentionat pe scena, dar care sunt cat se poate de importante.

Ceasul inteligent al companiei Apple este rezistent la contactul cu apa, permitand utilizatorilor sa il foloseasca fara probleme in apa sau in timp ce se spala pe maini. Apple, in schimb, ne cere sa dam jos ceasul de pe mana de fiecare data cand intram in apa sau facem dus. Trecand mai departe, Apple Watch are si un microfon care va permite utilizatorilor sa efectueze apeluri telefonice direct de pe propriile ceasuri (numai daca este conectat la un iPhone, insa). Aplicatiile pentru ceas vor putea fi instalate de pe iPhone, dezvoltatorii terti avand, de asemenea, posibilitatea de a crea versiuni optimizate ale aplicatiilor lor pentru ecranul mic al ceasului. Pentru a rearanja aplicatiile, utilizatorii vor trebui sa tina apasat degetul pe pictograma unei aplicatii si sa o mute in locul dorit, chiar daca, la o prima aruncatura de ochi, toate aplicatiile sunt puse alandala. Apple Watch are, de asemenea, o functie “Ping My iPhone” care va permite utilizatorilor sa redea cateva sunete pe iPhone pentru -l localiza in cazul in care nu il mai pot gasi.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale Apple Watch Edition (versiunea de lux a ceasului) este cutia speciala. Aceasta cutie nu doar ca arata ca si una creata special pentru o bijuterie (Apple Watch Edition este bijuterie, avand cadranul produs din aur de 18 karate), ci functioneaza ca si o statie de incarcare. Pe spatele cutiei exista un conector Lightning, iar inauntrul ei se afla incarcatorul magnetic MegaSafe pozitionat vertical.

Unele functii ale Apple Watch vor fi accesibile si offline. Sistemul de plati, redarea melodiilor prin Bluetooth sau anumite aplicatii de la terti, precum si cele pentru fitness, vor putea rula fara a fi necesara o conexiune la Internet. Apple Watch, insa, nu va functiona prea bine ca si dispozitiv de sine statator, el avand in permanenta nevoie de un iPhone pentru a oferi utilizatorului functiile de care are nevoie.

Cu toate specificatiile cunoscute, Apple a pastrat misterul asupra unor aspecte cheie ale ceasului – autonomia bateriei, spatiul de stocare oferit sau pretul (ne-a spus doar ca modelul de baza va costa 350 $).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.