Cu fiecare versiune a iOS noua Apple a implementat si mai multe caracteristici pentru controlul Intimitatii, oferind utilizatorului o viziune mai clara asupra aplicatiilor si a datelor pe care ele au permisiunea sa le ia de pe dispozitive. Meniul Intimitate introdus in iOS 6 organizeaza datele care pot fi accesate de catre aplicatii si iti permite sa vezi care dintre aplicatii acceseaza Serviciile de localizare, contactele, calendarele, pozele si nu numai. De asemenea, fiecare aplicatie este obligata sa iti solicite tot mai multe permisiuni atunci cand utilizezi pentru prima data anumite functii ale ei (de localizare, gasire a prietenilor, etc.).

In cazul in care nu ai fost foarte atent atunci cand ai ales sa permiti sau respingi accesul unei aplicatii la contactele dispozitivului tau iPhone, iPad sau iPod touch sau intre timp te-ai razgandit, trebuie sa stii ca iOS iti permite sa controlezi oricand accesul aplicatiilor la contactele tale pentru a-ti proteja mai bine datele personale in fata unor posibile amenintari. Orice aplicatie de la terti care foloseste sau ar dori sa aibă acces la contactele tale va putea fi vizualizata si controlata din meniul Intimitate. De ce ar avea o aplicatie nevoie de contactele tale? Ei bine numeroase servicii si functionalitati suplimentare pot fi oferite de anumite aplicatii folosind contactele, iar printre ele se numara trimiterea mai rapida a e-mailurilor, partajarea de continut catre prieteni, recomandarea unor aplicatii, gasirea prietenilor care folosesc o aplicatie / un serviciu, etc. WhatsApp, de exemplu, foloseste contactele tale pentru a gasi mai rapid pe toti prietenii tai care folosesc serviciul.

Cum sa oferi sau respingi accesul unei aplicatii la contactele tale pe iPhone si iPad

  1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;Ecran de pornire home screen iOS 7.1
  2. Atinge Intimitate;Configurari General 7.1
  3. Selecteaza Contacte;intimitate
  4. Comuta pe verde (I) butonul din dreptul aplicatiilor carora doresti sa le oferi accesul la contactele tale sau pe gri (O) butonul din dreptul aplicatiilor carora nu doresti sa le oferi accesul la contactele tale.intimitate contacte

Incepand de acum, aplicatiile selectate vor mai folosi sau nu vor mai folosi, in functie de optiunea ta, contactele ce pot fi accesate de pe iPhone-ul sau iPad-ul tau. In momentul in care vei dori sa accesezi o functionalitate ce depinde de contacte a unei aplicatii care nu are acces la contactele tale, ea iti va cere sa urmezi pasii de mai sus pentru a-i oferi acces la contactele tale.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -