Surprinzator sau nu, anul trecut Apple a decis ca cipurile Wi-Fi 802.11ac nu sunt suficient de avansate pentru a ajunge pe iPhone 5s, asa ca a lasat utilizatorii cu acelasi modul ca si cel al generatiilor anterioare, iar pe iPad Air / iPad mini cu ecran Retina a implementat, in plus, si tehnologia MIMO. Anul acesta, insa, iPhone 6 are sanse foarte mari sa includa standardul 802.11ac, iar Broadcom vine acum cu o noua solutie.

Vechiul partener al Apple a anuntat lansarea generatiei a 5-a a cipului Wi-Fi creat pentru dispozitivele mobile, acesta oferind suport pentru standardul 802.11ac si nu doar atat. Noul cip BCM4358 al Broadcom este capabil sa atinga viteze la navigarea pe Internet prin Wi-Fi de pana la 650 Mbps, folosindu-se de tehnologia 2X2 MIMO (multiple input multiple output) pentru a dubla performantele Wi-Fi si a consuma cu 25% mai putina energie decat cipurile 1×1 MIMO (de pe iPad Air si iPad mini cu ecran Retina). Tehnologia MIMO foloseste mai multe antene atat pentru transmitator cat si pentru receptor cu scopul de a imbunatati performantele in comunicatie.

De la acelasi producator aflam ca noile cipuri lansate ofera o mai buna acuratete pentru sistemele de localizare, precizia fiind de “sub un metru” astfel incat localizarea in interiorul cladirilor sa fie imbunatatita, de asemenea. De asemenea, acest cip se foloseste de tehnologia Angle-of-Arrival. De ambele noutati ar putea beneficia Apple, mai ales ca stim deja cat de mult isi doreste compania americana sa lanseze si un sistem de localizare in interiorul cladirilor pentru dispozitivele sale.

Noile cipuri ale Broadcom sunt deja in productie si vor fi prezente in telefoanele inteligente lansate incepand cu trimestrul 3 al anului 2014 (perioada iulie-septembrie), deci exista sanse mari ca ele sa ajunga si in iPhone 6. Broadcom furnizeaza in prezent cipuri 802.11ac pentru toate Mac-urile comercializate de catre Apple (de generatie noua), iar introducerea standardului si a unor cipuri mai performante si rapide este un urmator pas logic pe care Apple trebuie sa il faca.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.