Apple Watch este reversibil pentru a fi utilizat mai usor de stangaci

0
159

apple-watch-right-hand1Odata cu Apple Watch, Apple a fost nevoita sa construiasca o noua interfata utilizator si un nou mod de interactionare cu dispozitivul. Pe langa un ecran tactil bazat pe tehnologia haptica, Apple Watch foloseste o rotita clasica – pe care o gasesti practic pe orice ceas traditional – care va fi folosita atunci cand doresti sa derulezi prin liste, sa faci zoom sau sa revi la ecranul principal. Ei bine, problema este ca rotita a fost plasata de catre Apple in dreapta, astfel incat sa faciliteze interactiunea cu ceasul purtat pe mana stanga.

Stangacii sau cei care prefera sa poarte ceasul pe mana dreapta, s-au intrebat imediat ce vor face sau daca acest ceas are un mod de utilizare specific. Din fericire, inginerii Apple s-au gandit si la acest aspect esential, asa ca au oferit ceasului o forma reversibila, ceea ce inseamna ca il vei putea purta si folosi la oricare mana. Simpla intoarcere a ceasului iti va aduce rotita de control in partea stanga si va reorienta intreaga interfata utilizator pentru a-l putea folosi fara nici cea mai mica problema.

Trebuie mentionat ca ceasul nu poate fi pur si simplu rotit si pus pe mana dreapta, iar asta se intampla din cauza curelei. De aceea, Apple ar fi spus jurnalistilor ca utilizatorii stangaci sau care prefera sa poarte ceasul pe mana dreapta, trebuie sa scoata cureaua si sa o introduca invers inapoi in dispozitiv pentru ca totul sa functioneze asa cum trebuie (da, cureaua ceasului este detasaabila si poate fi schimbata).

Chiar daca rotita de control nu este pozitionata in partea centrala si nici celalalt buton de pe carcasa ceasului, Apple macar nu spune utilizatorilor pe ce mana trebuie sa isi foloseasca Apple Watch-ul si asta nu va face decat sa isi castige mai multi utilizatori.

Apple Watch va fi disponibil incepand cu prima parte a anului viitor.

- Reclamă -