Apple ne anunta ca iOS 8.0.2 va fi lansat in curand. Compania ofera un ghid de revenire la iOS 8.0

0
398

iOS 8.0.1 a fost lansat de catre Apple aseară si este probabil una dintre cele mai mari gafe facute de americani in ultima perioada de timp. Utilizatorii care au efectuat actualizarea la iOS 8.0.1 pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus au descoperit ca funcțiile celulare si Touch ID nu mai funcționau, fiind nevoiți sa revină la iOS 8.0 pentru a-si putea folosi telefoanele. Dupa un imens scandal, iOS 8.0.1 a fost retras de pe serverele Apple, iar compania Apple ne anunta tot aseară ca investighează problema.

In cursul acestei dimineți, gigantul american a publicat un articol de asistenta pe site-ul sau in care ofera un ghid pentru revenirea la iOS 8.0 si confirma ca iOS 8.0.2 va fi lansat in curand. Articolul ofera acelasi sfat pe care l-am oferit si noi utilizatorilor de iPhone 6 si iPhone 6 Plus: sa descarce fisierul iOS 8.0 specific dispozitivului pe care il dețin si sa efectueze o restaurare din iTunes prin „metoda .ipsw”.

Cum sa revii la iOS 8.0 de la iOS 8.0.1

Pasii de urmat pentru revenirea la iOS 8.0 sunt:

 1. Asigura-te ca ai instalata pe computer cea mai recenta versiune a iTunes (descarcc-o de aici);
 2. Conecteaza-ti iPhone-ul la computer si iTunes;
 3. Efectueaza un backup dispozitivului iPhone in iTunes pe Mac sau PC, deoarece backupurile iCloud nu pot fi restaurate in versiunile iOS anterioare, inclusiv in iOS 8.0;
 4. Descarca fisierul de mai jos care corespunde dispozitivului tau (Nota: Daca ai un alt dispozitiv iPhone, iPad sau iPod touch decat cele mentionate mai jos, descarca iOS 8.0 de aici)
  iPhone 6
  iPhone 6 Plus
 5. Selecteaza fisierul descarcat in iTunes:
  • Mac: Apasa tasta Optiune si fa clic pe Cauta actualizare
  • PC: Apasa tasta Shift si fa clic pe Cauta actualizare
 6. Fa clic pe Actualizati pentru a instala iOS 8 pe propriul dispozitiv iPhone

La finalul documentului, Apple specifica faptul ca aplicatia Sanatate nu va funcționa si ca o rezolvare va veni odata cu viitorul iOS 8.0.2.

Utilizatorii care dețin iPad, iPod touch sau un model mai vechi de iPhone decat iPhone 6 nu trebuie sa revină la iOS 8.0 fiindcă problemele sus-menționate nu exista pe alte dispozitive. iOS 8.0.1 includea cateva corecturi de probleme si imbunatatiri destul de importante pentru dispozitive, iar ele probabil vor fi incluse in viitorul iOS 8.0.2 pe care compania americana il va lansa in curand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.